Hvem taler usandt - Thorning eller Ole Sohn?

I duellen mellem Løkke og Thorning, hævdede statsminister Lars Løkke Rasmussen, at de berømte 12 minutter ikke ville komme som følge af en længere ...

Ikke angivet Ikke angivet,

08/01/2011

I duellen mellem Løkke og Thorning, hævdede statsminister Lars Løkke Rasmussen, at de berømte 12 minutter ikke ville komme som følge af en længere arbejdstid på 38 timer, istedet for de nuværende 37 timer, idet fagforeningerne havde afvist en højere ugentligt arbejdstid.

"Det er dit svar at sætte sig ned og holde møder med nogle, som i alle de meldinger, der er givet i offentligheden, siger, at I godt kan glemme, at arbejdsugen skal stige fra 37 til 38 timer," lød det fra statsministeren

Til dette svarede Helle Thorning, at det ikke passede og at de tre største fagforbund havde bedt Løkke om at stoppe med at sige det.

Dagen efter kom der så en mudret udtalelse fra HK:

"Hvis vi snakker om det som et alternativ til at afskaffe efterlønnen, tror jeg, at ganske mange vil være med," siger Kim Simonsen, formand for HK, der ikke er i tvivl om, at baglandet er enig.

"Vi har drøftet det i år. Både i HK, LO og alle mulige steder. Det er selvfølgelig ikke en vindersag. Men når folk ser, hvad alternativet er, så er der mere opbakning end modstand til planen," siger han.

Men i dag, afviser så Ole Sohn at arbejdstiden skal sættes op. Istedet skal sygefraværet nedsættes og unge hurtigere igennem uddannelserne:

..Men Ole Sohn siger, at den øgede arbejdstid er et gennemsnit, der blandt andet skal komme gennem lavere sygefravær, senere tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet og ved at få unge hurtigere igennem uddannelsessystemet.

SF’s finansordfører siger også, at partierne har andre tiltag, der hjælper mennesker på overførselsindkomst....

Dette skal ses i den kontekst, at en højere arbejdtid for den gruppe der i forvejen arbejder, vil medføre at staten skal betale ekstra 5 mia. i satsregulering til overførselsindkomsterne.

SF: Ingen forringelser for de fattigste

Så hvem taler sandt?

Eller ved Ole Sohn og Helle Thorning overhovedet hvordan deres såkaldte plan hænger sammen?