Hvad fu@k laver politiet?

For 4 uger siden blev min far og jeg blitzet på strandvejen i Nordsjælland, politiet havde naturligvis valgt at placere stasi-vognen på en bakke så...

Ikke angivet Ikke angivet,

20/11/2011

For 4 uger siden blev min far og jeg blitzet på strandvejen i Nordsjælland, politiet havde naturligvis valgt at placere stasi-vognen på en bakke så min Smart lige akkurat kunne køre hurtigt nok til at vi kunne få en bøde. For nogle dage siden fik min far så et venligt brev fra Nordsjællands Politi som lød nogenlunde således:

De har kørt mindst 56 km/t på en strækning hvor De kun måtte køre 50 km/t, De skal betale 500,- inden den 22. nov ellers ender De foran en dommer. Mvh. Politiet

Nu har SKAT med TV2 programmet, "Razzia - SKAT rykker ud", som er et underholdningsprogram hvor man følger SKATs jagt på "rige svin", lagt kortene på bordet, hvad med om politiet gjorde det samme? Det kunne være interessant at få et indblik i politiets hensigter, hvorfor de placerer deres fartvogne på bakker og hvorfor der er øjensynligt er flere fartvogne i nordsjælland end politibiler - ja jeg har ikke set en politibil i min kommune siden vi havde indbrud for 2 år siden, et indbrud som aldrig blev opklaret.

Som Ole Birk skrev her på 180grader for et år siden, var Nordsjælland hårdt ramt af indbrud i 2010, ja faktisk havde vi aldrig haft så mange indbrud. Desværre var der ikke tale om en rekord, men om en stigende tendens. I sidste weekend var der såldes 150 indbrud i nordsjælland. I Hørsholm, hvor jeg bor, var der i første halvår af 2010, 77 indbrud, mens der i første halvår af 2011 var 156 indbrud - svarende til en stigning på 102,6 procent. En klar tendens som ifølge politiet selv, ikke er i nærheden af at blive knækket. Nordsjællands Politi mener ellers at de gør alt hvad de kan, de har lanceret adskillige "indbrudspakker", men uden at dette har knækket kurven. Politiinspektør Karl Erik Agerbo udtaler i den forbindelse:

Nu er vi ærligt talt ved at løbe tør for idéer. For lige meget, hvad vi gør, så kan vi åbenbart ikke dæmme op for indbruddene.

Hvad er det politiet i nordsjælland mener de har gjort? Der kører ikke politibiler rundt i gaderne, så hvad er det for nogle "idéer"? Har de flyttet kaffemaskinen eller ansat en receptionist mere? Tag ikke fejl af min holdning til politiet, de karseklippede politimænd som jagtede vores indbrudstyv var top profesionelle og yderst kompetente, men det hjælper jo ikke noget når de kun får 5-10min. før de bliver kaldt ud til et nyt indbrud (de fangede ham som sagt aldrig). Hvad er det offentlige institutioner ikke forstår ved prioritering? Måske om man skulle droppe "fartovervågningen" i nordsjælland indtil man har sikret de helt fundamentale rettigheder og bekæmpet den grove kriminalitet?


Ifølge John Radmer, vicepolitikommissær hos Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter, er Danmark det land i Europa med flest indbrud pr. husstand. I 2006 var vi faktisk det land i verden med næstflest indbrud, kun overgået af Australien, men det vil ikke undre mig om vi i 2011 bliver det land i verden med flest indbrud.

Hvordan kan Danmark, landet med verdens højeste skat, være det land i verden med flest eller næstflest indbrud? Jeg begriber det ikke... Nordsjælland har 3-4 gange så mange indbrud som resten af Danmark og så render politiet rundt og skriver bøder til fok som kører 6km/t for hurtigt. Einer T. Ludvigsen var i denne uge så venlig at linke til en historie fra Berlingske, som påstår at politiet i denne tid har travlt med at udskrive bøder for at opnå en bedre statistik, eller som Ulrik B. Petersen skrev i en kommentar til Einers link:

Bøder er en indtægt, der er budgetteret med i Finansloven, og hvis der mangler penge, må man jo skrive nogle flere bøder. Længere er den vel ikke?

Tak for linket og for kommentaren, nu ved jeg hvorfor politiet ikke bruger tid på at fange indbrudstyve. Her er en lille konkurrence hvor man skal nævne de 20 mest indbrudsplagede lande, jeg tror de fleste ville have forventet at USA og Danmark skulle bytte plads. Amerikanske tilstande min bare r@v :p

God søndag,

Ulrik Lindhard Moe, Ejer af macn.dk

Kilde: