Hvad er forskellen på den russisk og vestlige indsats mod IS?

Jeg er ikke itvivl om, at vestlige soldater, i dette tilfælde piloter, er rigtig dygtige

Ikke angivet Ikke angivet,

03/10/2015

Jeg er ikke itvivl om, at vestlige soldater, i dette tilfælde piloter, er rigtig dygtige. Men når man læser denne artikel, så har man på fornemmelsen, at tingene ikke rigtig lykkedes for den vestlige krigsindsats, på trods af dygtige folk. Hvad er der galt. Piloterne afslører selv noget 

1) ISIL har ændret taktik og infrastruktur

2) De vestlige piloter er udsat for begrænsninger for hvad de må bombe. Er der risiko for at civile bringes i fare, så aflyses aktionen.

3) Kun den irakiske hær kan indtage de respektive område. Det tyder på, at der ikke er et koordineret samarbejde mellem de vestlige flystyrker og den irakiske hær, for ellers havde piloterne ikke haft denne "dem og os" attitude overfor den irakiske hær.

4) Nu er det slut med den danske indsats i Irak. Fører man krig på den måde, dvs. at vi kæmper ikke om søndagen, ej heller juleaften, så skal man ikke fører krig. En krig slutter, når fjenden er nedkæmpet eller har overgivet sig. Den slutter ikke, blot fordi danske politikere nu synes, at nu har Danmark givet et bidrag, og det må så være det.

Vi har stoppet ISIL’s fremmarch’ | Information

Til gengæld synes den russisk/syrisk indsats på vej mod succes.

De russiske piloter er ligeså dygtige, som de vestlige. 

Jeg tror ikke, at de er underlagt samme begrænsniger.

Der synes, at være koordination ml. det russiske luftvåben og syriske landstyrker. Således er der et syrisk angreb på vej mod enten Hama eller Homs.

Russerne stopper ikke, blot fordi, at nu synes de, at nu har de hjulpet Assad nok.

Russia Air Force Destroys ISIL Command Center, Underground Depot Near Raqqa

СРОЧНО: Армия Сирии готовится к крупномасштабной операции против ИГИЛ в Хомсе | Русская весна

Og jo, russisk luftvåben får i den grad ISILtosserne til at gå i panik, for de får tæsk så det gør noget - fredagsbønnen blev aflyst i Raqqa - ISIL højborg - Too Scared to Pray? ISIL Cancels Prayers for Fear of Russian Airstrikes

Kilde: