Hvad DI-bossen burde have sagt

LEDER: Dansk Industri opfordrer til et nationalt kompromis, der kan gøre Danmark til et vækstsamfund igen og genskabe 175

Ole Birk Olesen,

28/09/2011

LEDER: Dansk Industri opfordrer til et nationalt kompromis, der kan gøre Danmark til et vækstsamfund igen og genskabe 175.000 arbejdspladser, som er tabt siden 2008. Både den kommende socialdemokratisk ledede regering og den nu borgerlige opposition bør være med, lyder det fra DI-bos Karsten Dybvad. Midlet er ifølge DI lavere skat på arbejde og virksomheder, styr på de offentlige finanser så der ikke stiftes mere gæld, flere offentlige penge til uddannelse og forskning samt lettere adgang for udenlandsk arbejdskraft til Danmark.

Ang. de flere penge til uddannelse og forskning må det tørt konstateres, at Danmark er et af de lande i verden, som i forvejen bruger flest offentlige midler netop her - og lige lidt har det tilsyneladende hjulpet. Danmark har stadig den fjerdelaveste vækst af alle 30 OECD-lande.

De andre tre forslag er der mere perspektiv i, men her er Dansk Industri til gengæld håbløst naiv, hvis man virkelig tror, at den nye, røde regering vil levere på ønsket om lavere person- og virksomhedsskat og balance på de offentlige budgetter. Dertil har Socialdemokraterne og SF i valgkampen simpelthen lovet for meget politik, som går i den diametralt modsatte retning.

Venstre og Konservative i opposition vil muligvis være mere villige til at imødekomme ønskerne her, men det må også være på sin plads at påpege, at de to på papiret borgerlige partier ikke for alvor gjorde noget ved det i deres 10 år i regering.

Hvad Karsten Dybvad burde have sagt, hvis han for alvor ville rykke noget, er dette:

Kære befolkning, hverken S-SF eller V-K vil føre den rette politik, som giver borgere og virksomheder mulighed for at skabe velstand. Bak op om Liberal Alliance i stedet - hvis I vil jer selv og samfundet det godt.

Kilde: