Hvad der dog siges - om og af Liberal Alliance i 2010

2010 blev et godt år for Liberal Alliance

Simon Emil Ammitzbøll,

01/01/2011

2010 blev et godt år for Liberal Alliance. Inden vi for alvor tager fat på 2011 - og om få timer skal høre statsministerens nytårstale, er der god grund til lige at se tilbage.

Derfor har jeg lavet en citatsamling med, hvad der er blevet sagt og skrevet om og af Liberal Alliance i 2010. Året bærer præg af at partiet i april brød over spærregrænsen i april og at vi hen over året gik fra ca. 0,5 % til ca. 6,5 % i meningsmålingerne. Den bedste kom endda helt op på 9,3 %.

Medlemstallet gik også frem. Fra cirka 2.200 til ca. 5.000 medlemmer. Også antallet af folkevalgte gik op. Ikke på Christiansborg men ude i kommunalbestyrelserne. Ved årsskiftet var partiet alene repræsenteret af Anders Samuelsen i Horsens Byråd. Han har nu fået følgeskab af Kisser Franciska Lehnert i Ringsted (fra juni), Jens Otto Dalhøj i Nordfyns Kommune (fra oktober), Lars Dueholm og Heidi Wang i København (fra december) og Peter Laigaard i Frederikshavn (fra december).

2010 har dermed været præget af mange positive oplevelser for Liberal Alliance. Nu handler det om at holde kursen for partiet, så vi kan få et godt resultat ved folketingsvalget senere i år.

Men nyd først de mange rammende, sjove, skæve, præcise, tåkrummende og fine citater fra året der gik. Er der nogle, du synes, jeg skulle have haft med, så skal du være velkommen til at tilføje i kommentarfeltet.


Godt nytår

Simon Emil Ammitzbøll

”I stedet blev det til en tale, der lige så godt kunne være læst op af en socialdemokrat. Hvis man kneb øjnene sammen, kunne man næsten høre Nyrup”
Simon Emil Ammitzbøll til BT, 4. januar 2010

” Når partileder Anders Samuelsen efter næste folketingsvalg sidder med fire eller seks eller måske endda otte partifæller fra Liberal Alliance i Folketinget, så må en hel flok politiske kommentatorer æde deres gamle hatte, bide i græsset og generelt bare spørge sig selv: Er vi egentlig vores løn værd?”

Ole Birk Olesen i MetroXpress, 7. januar 2010

”Der er behov for et alternativt liberalt parti med et større udsyn. Liberal Alliance kunne måske udvikle sig til at blive det alternativ”

Læserbrev i Berlingske Tidende, 8. januar 2010

”Men når det gælder den økonomiske politik, er det kun Margrethe Vestager, Lene Espersen og Liberal Alliances Anders Samuelsen, der er parate til at gøre, hvad der skal til”

Leder i Berlingske Tidende, 11. januar 2010

”Det er en tåbelig ordning og en alt for planøkonomisk model”

Anders Samuelsen om madpakkeordningen – til JP 13. januar 2010

”Det vigtigste politiske spørgsmål i dag er behovet for reformer. Ikke madpakker, fedme, klima og terror”

Simon Emil Ammitzbøll i debatindlæg i Politiken 28. januar 2010

” Jeg læste partipartiprogrammet, som på en lang række punkter er enig med Venstre, men der er en større vilje til at gennemføre det”

Tidl. Amtsborgmester i Frederiksborg Amt, Jørgen Christensen om sit skifte fra V til LA – til Frederiksborg Amts Avis 1. februar 2010

”37 milliarder kroner. Så mange penge kunne VKregeringen have sparet på det offentlige forbrug, havde den overholdt den socialdemokratiske udgiftsplan for 2010, som tidligere statsminister Poul Nyrup stod i spidsen for”

Anders Samuelsen i læserbrev i BT 14. februar 2010

”Tilbage i det, der nu hedder Liberal Alliance , sidder den altid intrigante Samuelsen sammen med Seebergs suppleant og den liberal-radikale afhopper Ammitzbøll”

Mogens Lykketoft i debatindlæg i Information 20. februar 2010

”Så længe VK-regeringen alene er afhængig af Dansk Folkeparti, kommer der ikke til at ske noget som helst. Lars Løkke kan ikke røre ved efterlønnen, og han kan ikke invitere flere dygtige udlændinge til Danmark”

Anders Samuelsen om Løkkes nye regeringsprogram i Berlingske Tidende 25. februar 2010

”Anders Samuelsen, Liberal Alliance : Først bagte han boller - nu indrykker han annoncer. Point for ildhu. Minus for et projekt, ingen aner hvad går ud på”

BT om Liberal Alliances – dengang – nye annoncekampagne – 27. februar 2010

"Og der er ingen grund til at tro, at Christian H. Hansen kan løfte den opgave, der mislykkedes for Naser Khader og næppe heller lykkes for Anders Samuelsen og Simon Emil Ammitzbøll".

BTs leder, 3. marts 2010

"Hvorfor kun otte?16 mandater ville også være rart, ikke? Her er Anders ærlig talt forbløffende beskeden, når han nu alligevel leger, at Liberal Alliance får alt andet end et spark ud i glemslen ved næste valg.

Dagens Debat i Ekstra Bladet, 6. marts 2010 - som svar på LA's annoncekampagne

"Anders Samuelsen, leder af Liberal Alliance , er så reformivrig, at han altid vil kunne holde sit parti under spærregrænsen"

Egon Balsby i Groft Sagt, Berlingske Tidende, 11. marts 2010

"En måling for nylig med 1,6 procent af stemmerne vidner om, at man ikke helt kan afskrive Anders ­Samuelsen og Simon Emil Ammitzbøll"

BTs leder, 15. marts 2010

Bare rolig. Jeg har ingen planer om at starte et nyt politisk parti. Der er partier nok, og jeg har det fint i Liberal Alliance .

Lars Kolind, JyllandsPosten , 18. marts 2010

"Kun et lille parti som Liberal Alliance tør reelt fremsætte bud på nytænkning i velfærds-og skattepolitik"

Berlingske Tidendes leder, 24. marts 2010

"Dine politiske ledere lyver dig lige op i ansigtet, når de siger, at vi kan klare os uden reformer i Danmark"

Anders Samuelsen i debatindlæg i Politiken, 8. april 2010

” denne uge kunne man se Henrik Sass Larsen (S) og Peter Christensen (V) være ude og forsvare efterlønnen. Det var dem, der var de unge oprørere for mindre end ti år siden. I dag er det faldet til patten som politiske ordførere for Folketingets to største partier. Vorherre bevares”

Simon Emil Ammitzbøll i debatindlæg i Nordjyske Stiftstidende – 8. april 2010

Så har jeg vel kun Liberal Alliance tilbage at stemme på, og de kommer formentlig under spærregrænsen, og så er min stemme spildt.

Læserbrev i Berlingske Tidende, 10. april 2010

” Mange har tvivlet på os, og Henrik Qvortrup har endda sagt, at han ville æde sin hat, hvis vi kom over spærre grænsen ved næste valg. Han kan godt begynde at sætte vand over”

Anders Samuelsens kommentar til den første meningsmåling, der havde LA over spærregrænsen – til MetroXpress 14. april 2010

»Det er fantastisk, at vi kan være med. Vi har så meget at lave, at vi ikke har haft tid til at fejre det endnu. Men i aften går vi ud og får en bid brød,«

Anders Samuelsens kommentar til BT på spørgsmålet om LA skal fejre første måling over 2 procent. 15. april 2010

"Siden Ny Alliance for små to år siden blev til Liberal Alliance, har partiet været på vej ud af Folketinget. Ikke længere, meddelte partiets politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, glad på Twitter i går: ' Bliver tit spurgt om LA kommer over spærregrænsen? Se svaret i denne meningsmåling :-)'"

Informations bagside, 15. april 2010

"Alliance har ligget under vand så længe, at alle troede, partiet var afgået ved døden. Men nu er partiet oppe at snappe efter ny politisk luft i hele to meningsmålinger over spærregrænsen på bare én uge, og i den ene havde Liberal Alliance endda de afgørende mandater"

Børsens leder, 20. april 2010

” Mange bække små. Men det er vist en meget, meget lille bæk. Det vil jeg ikke bruge megen tid på”

Pia Kjærsgaard om Liberal Alliance til Lemvig Folkeblad 21. april 2010.

" Køen til herretoilettet er væsentligt længere end striben af trippende kvinder, der skal omkring dametoilettet"

Berlingske Tidendes LA-landsmødereportage, 25. april 2010

”Vi er blevet hånet og spottet og grinet af - og ja, det har sikkert været fortjent nok. Men nu er vi tilbage. Skuden er vendt”

Anders Samuelsen i sin landsmødetale ifølge Politiken 25. april 2010

” Klarer Liberal Alliance spærregrænsen ved næste folketingsvalg? Er Randers over nedrykningsstregen, når superligaen i fodbold slutter om tre uger?

Hvis man for et par måneder siden offentligt havde turdet svare ja til blot ét af spørgsmålene, ville man være blevet anset for aldeles utilregnelig. Nu kan det gå sådan, at svaret på begge spørgsmål bliver ja. Så hurtigt går det i både politik og fodbold.”

Leder i JyskeVestkysten – 25. april 2010 

”Vi får aldrig retningslinjer på området, for vi regner med, at folk kan tænke selv.

Hvis folk ikke kan tænke selv, får de heller aldrig læst de regler, man måtte lave”

Anders Samuelsen på spørgsmålet om LA ville lave facebookregler for medarbejderne i kølvandet på sagen om en Venstremedarbejder, der skrev mindre flatterende ting om Folketingets kioskdame på Facebook. Berlingske Tidende 27. april 2010

” Det er tankevækkende, at denne rodløshed i meningsmålingerne sender nogle vælgere i retning af fribytterne i Liberal Alliance, hvis budskaber er klare, når det gælder om at påpege de socialdemokratiske torne, der slipper med ud i de politiske buketter, som sammenstikkes godt et år før valget.”

Leder i JyllandsPosten 27. april 2010

”Siden Naser Khader forlod Liberal Alliance i januar sidste år, har partistifteren Anders Samuelsen været en spedalsk, ingen ville røre ved”

Artikel om LA’s comeback - BT 1. maj 2010

”De partier, som ikke går ind for at afskaffe efterlønnen, har i mine øjne ingen social ansvarlighed”

Anders Samuelsen til Jyllands-Posten 2. Maj 2010

”Der er ikke nok fokus på liberale værdier, og debatten i Venstre bliver kvalt”

Lena Uekermann, tidl. V-formand i Vejle, der skiftede til LA – Børsen 7. maj 2010

”Ingen måling i meget lang tid tyder på, at VKO-blokken vil kunne få flertal igen alene. Løkkes fremtid afhænger derfor af Liberal Alliance”

Leder i Politiken – 21. maj 2010

”Anders Samuelsens Liberal Alliance beder i partiets annoncer vælgerne om otte mandater. Jeg synes, at man der skal sætte overliggeren højere”

Ole Birk Olesen i debatindlæg i Jyllands-Posten – 23. maj 2010

”I dag virker Liberal Alliance som en sprælsk butik sammenlignet med dødedansen i det radikale oldekolle”

Fra Ekstra Bladets leder – 24. maj 2010

”Derfor skulle man hellere i fællesskab bestræbe sig på at gøre det danske samfund konkurrencedygtigt. Og den diskussion er der ingen i Folketinget, der ønsker at tage - måske med undtagelse af Liberal Alliance”

Asger Aamund i Berlingske Tidende – 26. maj 2010

”Den 4. maj havde Liberal Alliance en af sine få succeser i folketingssalen”

Fra Kronik i Jyllands-Posten om adoptionsmuligheder for homoseksuelle - 27. maj 2010

”Liberal Alliance stormer frem”

Overskrift i Berlinske Tidende 29. maj 2010

”Jeg er sikker på, at sådan en gammel hat kan marineres på en måde, så den kan spises, for jeg står naturligvis ved mine ord”

Henrik Qvortrup i Berlingske Tiden de 30. maj 2010

”Vi vil ikke tillade den løbske liberalisme a la Liberal Alliance og Saxo Bank, hvor alle er deres egen lykkes smed og Fanden tager de sidste”

Lene Espersen i sin grundlovstale – ifølge Jyllands-Posten 6. juni 2010

” Liberal Alliance har anvist 80 milliarder kroner i relativt smertefri løsninger, hvilket vil ændre et underskud til et overskud og endda give plads til motiverende skattelettelser, så vi kan få gang i den vækst, der er nødvendig for at redde os ud af miseren”

Lars Seier Christensen i debatindlæg i Berlinske Tidende 10. juni 2010

”Liberal Alliance er på det nærmeste ved at lave en omvendt Whitney Houston. Vi har rejst os fra et absolut nulpunkt”

Simon Emil Ammitzbøll på sin blog – ifølge Politken 10. juni 2010

” Christiansborg er - med undtagelse af små partier som de radikale og Liberal Alliance - ude af trit med de holdninger, der hersker hos både eksperterne og folket på reformområdet”

Leder i Politiken 13. juni 2010

” I Liberal Alliance har jeg fundet den frihed under ansvar, som jeg søgte, dengang jeg meldte mig ind i Venstre i Ringsted”

Byrådsmedlem Kisser Franciska Lehnert om hvorfor hun skiftede fra Venstre til Liberal Alliance. Til Dagbladet Ringsted 25. juni 2010

” »Hvordan forholder kampagnen sig til Liberal Alliance ?«, vil en af de kvindelige kandidater vide. Svaret er, at det gør kampagnen ikke. Det vil kun gavne Liberal Alliance , hvis de radikale giver dem opmærksomhed. ”

Fra radikalt kandidatkursus – ifølge Politiken 28. juni 2010

” Jeg vil ikke være en eller anden back-bencher i VK-lejren, Liberal Alliance skal være tilbuddet til den forandringsparate vælger”

Anders Samuelsen i Weekendavisen 2. juli 2010

” Ender Liberal Alliance som katastrofalt stemmespild, når valgtoget virkelig kører?”

Sommerspørgsmål fra Peter Mogensen til læserne i Politiken 4. juli 2010

” FOR DEM, DER måtte tvivle på genopstandelsen, er der al mulig grund til at iagttage Liberal Alliance i disse måneder.”

Niels Krause-Kjær på sin blog – ifølge Berlinske Tidende 10. juli 2010

” Det er dog helt utroligt, hvilke anstrengelser der gøres på Christiansborg for at undgå at afskaffe efterlønnen.”

Simon Emil Ammitzbøll i debatindlæg i Politiken 10. juli 2010

” Mangler I ikke at fortælle, hvad I vil gøre for at sikre, at de svageste ikke synker til bunds i et ultraliberalt samfund? »Folk har først og fremmest behov for at få et arbejde, så de kan blive selvforsørgende i stedet for at være en del af et klientsamfund. Det er det, som driver mig i politik”

Anders Samuelsen til Berlingske Tidende 14. juli 2010

” Giv os otte mandater. Så genindfører vi fornuften i dansk politik, appellerer Liberal Alliance i sine avisannoncer. Ønsket synes rimeligt. Det bør opfyldes.”

Leder i Fyens Stiftstidende – 19. juli 2010

”Det kan ikke udelukkes, at der i 2011 vil tegne sig et flertal af VKO og Liberal Alliance, og dertil kommer måske Kristendemokraterne og Fælleslisten, og da vil Lars Løkke Rasmussen vise sit politiske talent - og undervurder ikke denne mand - til at tilbyde Liberal Alliance ministerposter.”

Asger Baunsbak-Jensen i kronik i Politiken den 21. juli 2010

” Skulle et valg ende med, at Liberal Alliance skal tælles med, så bliver de det. Jeg bliver ikke forskrækket over noget som helst”

Pia Kjærsgaard til Politiken 2. august 2010

”LA holder”

Overskrift på leder i BT 8. august 2010

” Heldigvis råder det nordsjællandske slot over 12 møde-og konferencelokaler, en pragtfuld spisesal og en overdådig park. Med lidt god vilje kan partiets tre folketingsmedlemmer lige presse sig sammen på den knebne plads. Men kun fordi Simon Emil Ammitzbøll ikke fylder så meget”

Dagens debat i Ekstra Bladet 11. august i anledning af at Liberal Alliances sommergruppemøde afholdes på Egelund Slot.

” Dansk politik har brug for ideer, ikke mere taktik. Ellers risikerer æggehovederne i Liberal Alliance at klaske mod jorden”

Fra Leder i Politiken 15. august 2010

” Samuelsen og Ammitzbøll svigter fundamentalt, når de lover blind støtte til Løkkes regering. Marianne Jelved åbner opgør mod tidligere radikale drenge.”

Fra artikel i Politiken 15. august 2010

” VK-regeringen bør kunne bruge den entydige støtte fra LA og DF til at sætte dagsorden med reformer og moderne værdipolitik”

Fra leder i Berlingske Tidende 16. august 2010

” Vi er langt mere et arbejderparti end de partier, som kun har efterlønnere i deres sigtekorn, når de skal føre valgkamp”

Anders Samuelsen til Ritzau – ifølge Frederiksborg Amts Avis 17. august 2010

” Liberal Alliance er inderligt ligegyldige og holdningsløse”

Læserbrev af konservativt medlem af Københavns borgerrepræsentation, Jacob Næsager i Berlingske Tidende – 22. august 2010

”Liberal Alliance har foreslået at fjerne iværksætterskatten og mindske selskabsskatten. Hvis pengene kan findes, ved at der ryddes op i den vildtvoksende jungle af erhvervsstøtteordninger, er det værd at overveje. Alt, der kan skabe reelle job, skal på bordet nu.”

Fra leder i Politiken – 26. august 2010

” Hvis en offentlig chef åbenlyst ikke magter sin opgave, så skal han fyres.”

Villum Christensen i kronik i Berlingske Tidende – 30. august 2010

” Det pudsige ved Grundtvig er, at vi alle kan genkende os selv lidt i ham. Både højre og venstre kan finde argumenter i hans ord og tanker. Og hans billede hænger i DF's gruppeværelse.

Men kunne han selv flytte billedet, ville han nok gå ind til Anders (Samuelsen, red.) og Simon Emil. Blive valgt, bryde ud og danne sit eget parti.”

Socialdemokraten Karen Klint i anledning af Grundtvigs fødselsdag – Til Kristeligt Dagblad 8. september 2010


” Og Liberal Alliance , som ' tør, hvor Venstre tier'.”

Peter Mogensen i Politiken – 14. september 2010

” Som eksempel blandt en række kan nævnes, at på landsmødet i Liberal Alliance den 24. april 2010 stod der i programmet for klokken 10.30: " Anders taler. Husk at klappe". ”

Professor Tim Knudsen i analyse af partiernes landsmøder – I Kristeligt Dagblad 16. september

” De er journalister, de er knivskarpe debattører, og nu står de også i spidsen for Liberal Alliance”

Om Liberal Alliances nye spidskandidater – i Børsen 23. september 2010

” Liberal Alliance er det rigtige parti på det rigtige tidspunkt”

Leder i Information – 24. september 2010

” Det at være frisindet og sætte pris på at være herre i eget liv, det er en grundholdning, jeg altid har haft.”

Mette Bock til JyskeVestkysten – 24. september 2010

” Jeg er ved at lave en Erhard Jakobsen”

Joachim B. Olsen om at hans bil gik i stå på vej til LA’s pressemøde på Christiansborg. Til Politiken 25. september 2010

” Årets aftale om finansloven bliver et kludetæppe, hvor Liberal Alliance pænt må vente, til Dansk Folkeparti og Per Ørum Jørgensen har fået en luns.”

Fra analyse i Information – 13. oktober 2010

” Kendsgerninger fornægter sig ikke. Liberal Alliance er et parti overvejende for storbytosser. Hvor landsbytosserne stortrivedes i Fremskridtspartiet.

Men forskellen er såmænd bare et spørgsmål om stil. Politikken er den samme.”

Debatindlæg i Politiken – 23. oktober 2010

” Uffe Ellemann-Jensen hører hjemme i Liberal Alliance”

Anders Samuelsen til Ekstra Bladet 25. oktober 2010

” Nyrup gik i øvrigt også i gang med at nedsætte marginalbeskatningen, forringe efterlønnen og øge udliciteringen. Men han var måske også ultraliberalist?”

Anders Samuelsen og Simon Emil Ammitzbøll i debatindlæg i Politiken 26. oktober 2010

” Så efter mange søvnløse nætter er jeg kommet frem til, at jeg er nødt til at bryde med Venstre. Det handler om min troværdighed. Jeg står for nøjagtig det samme, som jeg gik til valg på”

Byrådsmedlem Jens Otto Dalhøj om sit skifte fra V til LA. Til Fyens Stiftstidende 27. oktober 2010

”Når jeg tænker på de målsætninger, som regeringen har opstillet for Den Danske Drøm om fremtidens Danmark i 2020, tænker jeg dream on. Alt det med at vi skal være optimalt kloge, rige, frie og sunde, have en af verdens stærkeste økonomier, leve længere end de fleste - forbliver en drøm, så længe vi forlægger det personlige ansvar til barnepigestaten”

Anne Sophia Hermansen i kronik i Berlingske Tidende 1. november 2010

”Løkke må nu forklare sit bagland, hvorfor det var så umuligt at fjerne tre små skatter”

Kommentar til manglende finanslovsaftale mellem VKO og LA af Anders Samuelsen til Berlingske Tidende 6. november 2011

” Vi havde hørt, at han kom med urealistiske krav, men at det var så grelt, det havde vi slet ikke forestillet os. Anders Samuelsen har ikke fattet, hvad realistisk politik er. Det er umodent og dumt”

Pia Kjærsgaard om den manglende finanslovsaftale mellem VKO og LA til Politiken 6. november 2010

” Liberal Alliance blev hurtigt skubbet ud af forhandlingslokalet, da partiet insisterede på tre tiltag, der kunne skabe nye job”

Leder i Politiken om finansloven – 9. november 2010

” Lige nu står Liberal Alliance til at få et resultat pænt over spærregrænsen, men meget taler for, at partiets vælgere let kan flytte sig, og at de vil gøre det, hvis de fornemmer, at deres stemmer ikke omsættes til reel indflydelse”

Leder i Jyllands-Posten – 10. november 2010

” når man stikker måsen frem, risikerer man også at få taget temperaturen”

Anne Sophia Hermansen til Berlinske Tidende – 14. november 2010

” De mest liberale i Venstre og Liberal Alliance har således talt for, at man burde gøre ægtefælleindvandringen fri, men til gengæld skulle der lukkes for offentlige ydelser”

Leder i Kristeligt Dagblad – 18. november 2010

” Det er kun os selv nu, der kan forhindre en succes ved næste valg”

Anders Samuelsen til Information – 20. november 2010

” En indirekte vinder af debatten kan blive det reformivrige Liberal Alliance . For dysten viste, at mens Thorning har et usikkert 12-minutters svar på fremtidens udfordringer, har Kjærsgaard slet intet.”

Leder om den stort anlagte debat mellem Helle Thorning og Pia Kjærsgaard -  i BT 26. november 2010

” Den store forskel på Ny Alliance og Liberal Alliance er, at Ny Alliance var en følelse”

Anders Samuelsen til Politiken – 5. december 2010

”V-profiler skifter til LA”

Overskrift i Berlingske Tidende efter at de to københavnske borgerrepræsentanter, Lars Dueholm og Heidi Wang, skiftede fra Venstre til Liberal Alliance – 8. december 2010

”Jeg vil bruge min indflydelse, og der er nok at tage fat på. Kommunens budget er skrøbeligt, økonomien sejler stadigvæk”

Byrådsmedlem Peter Laigaard om sit skifte fra V til LA. Til Nordjyske Stiftstidende 10. december 2010

” Dernæst skal Liberal Alliance udvikle en professionel partiorganisation med en talentpulje, som rækker ud over Samuelsen og Ammitzbøll. Partiets spidskandidater har endnu ikke dummet sig, men personsammensætningen stritter i alle retninger.”

Politisk analytiker, Thomas Larsen, i Berlingske Tidende 12. december 2010

” Vi leverer varen ved at lægge pres via befolkningen og ikke i skatteudvalget. Vi koncentrerer kræfterne der, hvor det nytter”

Anders Samuelsen til Berlingske Tidende 17. december 2010

” For et parti hvor medlemmer og politikere kan gå 100 procent i takt er altså ikke et demokratisk parti, men nok snarere en sekt af en eller anden art.”

Anders Samuelsen og Ole Birk Olesen i debatindlæg i Berlingske Tidende 21. december 2010

” Socialdemokraterne og SF's løfter om, at vi kan arbejde os ud af krisen, er et effektivt kommunikationsstunt, som simpelthen ikke holder vand.”

Merete Riisager i kronik i Fyens Stiftstidende 23. december 2010

” Så begyndte Liberal Alliance at være ligeglade med de politiske journalister og med det traditionelle arbejde i Folketinget.”

Analyse i Politiken 28. december 2010

” Vi står på dækket af "Titanic" med kurs ret mod isbjerget - for sandheden er jo, at uanset hvor gerne vi end vil, så kan vi ikke finansiere fortsat offentlig vækst og stadig flere velfærdsgoder ved at kræve stadig højere skatter af en mindre og mindre arbejdsstyrke”

Anders Samuelsen i kronik i Jyllands-Posten 30. december 2010

”Vi får 10 nye medlemmer om dagen for at føre en meget klar politik med meget enkle mærkesager, som er fuldstændig rendyrkede på spørgsmålene om større personlig frihed, mindre skat og mindre offentlig sektor. Og spørgsmålet om, hvordan skal vi tjene pengene i fremtiden. Hvis det er gammeldags politik, så o. k. med mig. Det kunne jo være, at de gammeldags værdier ikke er så ringe endda, og at der faktisk er behov for gammeldags politik”

Leif Mikkelsen til Politiken 31. august 2010

Kilde: