Hvad betyder Liberal Alliances manglende popularitet blandt kvinderne?

For hver femten mænd, der vil stemme på Liberal Alliance (LA), vil kun én kvinde gøre det samme

Lennart Ikke angivet,

22/12/2009

For hver femten mænd, der vil stemme på Liberal Alliance (LA), vil kun én kvinde gøre det samme. Det viser den seneste meningsmåling fra Capacent.

Intet andet parti har en så udtalt "slagsside" på køn.

Al den tid og alle de penge, LA indtil videre har investeret i forsøget på at få flere vælgere, har givet et meget lille afkast hos kvinderne og et væsentligt større hos mændene. Femten gange større, for at være helt præcis.

LA har et budskab, der er svært at sælge til kvinder. Nemlig at frihed er vigtigere end lighed og tryghed. Og alle mulige andre -heder.

Hvis jeg var ejer af en virksomhed, som solgte barbermaskiner, ville jeg nok rette mine kampagner mod mænd. Selvom nogle få kvinder køber barbermaskiner, ville mit udbytte blive størst, hvis jeg tog min målgruppe i betragtning, når jeg planlagde min kampagne.

LA kan fortsætte som nu med simpelthen bare at markere sit liberale standpunkt. Så vil der ikke ske de store ændringer, for både de mænd og de kvinder, der kan hentes på dette alene, er sådan set inde i folden.

LA kunne også tage højde for sin målgruppe. Justere lidt på mærkesagerne og få 10 procent af alle mændenes stemmer. Så vil partiet måske tabe de 0,2 procent af kvindernes stemmer, de har nu, men pyt. De syv procent ekstra stemmer fra mændene ville rigeligt opveje dette.

Den anden mulighed er selvfølgelig at satse ekstra meget på kvinderne og sige, at de 3 procent mænd, der er i hus, er nok. Så skal vi bare op på tre procent kvinder også. Vel vidende at dette vil kræve femten gange den indsats i tid og penge, som LA hidtil har lagt ind i projektet.

Jeg vil også gerne høre bud på dette. Hvordan markedsføres det dybt principielle budskab om frihed over for kvinder. Hvordan får vi den vigtige ide til at bide på dem også?


NB: Jeg er ikke medlem af LA, eller nogen andre partier for den sags skyld. Analysen er alene et af mine mange personlige bidrag til vejen mod mere frihed og mindre maternalisme i Danmark.

Kilde: