Huspriserne er stadig oppustede - Jakob Brøchner Madsen

Finanskrisen i 2008, skyldes mange faktorer

_slettet_bruger_1778 Ikke angivet,

31/08/2011

Finanskrisen i 2008, skyldes mange faktorer. En af dem var, at politikerne i samarbejde med centralbankerne og finanssektoren gjrode det atraktivt for tvivlsomme boligkøbere at købe, i håb om at boligpyramidespillet kunne fortsætte så længe som muligt - til gavn for politikere, der ønskede genvalg, og finanssektoren, der ville have en sidste årsbonus med inden man lod sig overvælde af virkeligheden.

Danske politikeres forslag om boligpakker vil igen narre huskøbere uden nødvendig økonomisk formåen til at dumme sig. Taberne bliver skatteyderne, fordi hovedparten af pakkernes "værdi" blot bliver lagt oven i købsprisen. Så reelt er der tale om en overførsel fra skatteyderne til boligsælgerne.

Professor Jakob Brøchner Madsen forudså allerede fra 2003, at boligpriserne var på vej op i tynde luftlag drevet af faktorer som forventninger til endeløse prisstigninger.


Jakob Brøchner Madsen er dybest set bekymret for, om først de billigere lånetyper og nu måske politisk lokkemad i form af de foreslåede skattegaver til boligkøbere lokker danskere til at købe en bolig, selv om de ikke burde.