Husker du? Farvel til Maradona

I 1994 var der lagt op til et af de mest overraskende VM nogensinde

Claus Henriksen,

12/05/2010

I 1994 var der lagt op til et af de mest overraskende VM nogensinde. Ikke alene skulle værterne fra USA vise, at de kunne fylde tilskuerpladserne til det, der stadig i dag anses for at være en andenrangs sport. De skulle også forsøge at markedsføre deres egen nye liga Major League Soccer. Begge dele lykkedes i den grad.

Men nogle af de største overraskelser skulle komme på banen. Og hos Argentina var den største overraskelse faktisk, at Diego Armando Maradona stillede op med anførerbindet. Få måneder før havde fotos af den stærkt overvægtige og endnu stærkere påvirkede Maradona cirkuleret rundt i alverdens aviser og tilsyneladende manet ethvert rygte om et comeback til verdens bedste fodboldsspiller solidt i jorden.

Det var ellers et comeback, argentinerne godt kunne bruge. I kvalifikationsturneringen havde de mildest talt spillet elendigt. De havde afsluttet kvalifikationen med af tabe 5-0 på hjemmebane til Columbia, og de skulle ud i ekstra kvalifikationskampe mod Australien for at sikre sig pladsen.

Men der var åbne munde og lange kæber, da Argentina stillede op med en super veltrænet Maradona som anfører. Ingen kunne forstå, hvordan han på så kort tid kunne være blevet klar. Men det skulle de snart finde ud af.

Læs mere her: http://chenrik.blogspot.com/

Kilde: