Husejere beskytter sig bedre mod indbrud

Antallet af alarmer på de danske villaveje er steget markant det seneste år

Slettet Bruger,

09/10/2009

Antallet af alarmer på de danske villaveje er steget markant det seneste år. Samtidig er flere danskere begyndt at anskaffe sig køller, pebersprays og skydevåben for at sikre sig mod indbrud og hjemmerøverier.

Landets villaejere vælger i højere grad end tidligere at sikre sig mod ubudne gæster, skriver berlingske.dk. En kriminalitetsundersøgelse, der offentliggøres i dag, foretaget blandt 6.000 personer i Idényts villapanel, viser en markant stigning i såvel alarmer som våben.

I dag er det kun lidt over en tredjedel af husejerne, der angiver at de bor uden nogen for sikkerhedssystem i bolig, mens det sidste år var knapt halvdelen. Samtidig er danskerne i stigende grad begyndt at sikre sig mod indbrud og hjemmetyverier på andre måder. To procent fortæller således, at de har anskaffet sig skydevåben, mens seks procent er i besiddelse af andre våben som køller og pebersprays.

"Det er en rigtig dårlig idé, for man kan risikere, at de våben bliver brugt mod een selv, men almindelig sikring af boligen generelt en god idé, og så er det lige blevet dokumenteret, at naboovervågning faktisk reducerer indbrud med en femtedel, så det vil jeg anbefale, hvis man går og er nervøs," siger sekretariatschef Anna Karina Nickelsen fra Det Kriminalpræventive Råd til berlingske.dk.

Halvdelen af alle villaejerne i undersøgelsen angiver, at de er bekymrede for at blive udsat for et hjemmerøveri.

[email protected]

Kilde: