Hurra for skattekonkurrencen!

LEDER: Den tyske regering agter nu at gøre, hvad den danske regering også burde gøre: At sænke virksomhedsskatten markant for at gøre det mere attr...

Ole Birk Olesen,

04/11/2009

LEDER: Den tyske regering agter nu at gøre, hvad den danske regering også burde gøre: At sænke virksomhedsskatten markant for at gøre det mere attraktivt at investere i produktionen. Forklaringen er enkel. Jo større et afkast, man kan forvente at få på sine investeringer, jo flere investeringer har man lyst til at foretage. Og gevinsten er til at tage at føle på for hele samfundet: Flere investeringer giver øget produktivitet og dermed mere velstand i samfundet.

Den danske regering kunne ikke bringes til at gøre det af sig selv, men nu er vi så heldige, at den tyske regerings planer kan presse politikerne herhjemme til at abe efter. Regeringen vil så forhåbentlig slippe for de beskyldninger, som ellers ville være kommet fra venstre side, om at den bare er ude på at forgylde erhvervslivet. Når alle kan se, at danske virksomheder kan skære 10 procentpoint af selskabsskatten ved blot at flytte syd for grænsen, så må vi håbe, at selv venstrefløjen forstår alvoren.

Mens vi venter, kan vi så glæde os over, at EU endnu ikke har fået mulighed for at træffe bindende beslutninger om landenes skattepolitik. Var det sket, så ville der for længst have været minimumsgrænser for opkrævning af virksomhedsskat for at komme den onde, onde skattekonkurrence til livs. Og så ville EU-landene have nemmere ved at bilde sig selv ind, at Europa er hele verden, og lukke øjnene for det, der foregår i Asien i disse år.

Kilde: