Hollands journalist anholdt efter Erdogan kritik

For tiden har EU besluttet sig at kaste om sig med gulerødder til styret i Ankara, mens man i stedet faktisk i bedste Indiana Jones stil burde pakk...

Ikke angivet Ikke angivet,

24/04/2016

For tiden har EU besluttet sig at kaste om sig med gulerødder til styret i Ankara, mens man i stedet faktisk i bedste Indiana Jones stil burde pakke pisken ud.

For gang på gang undertrykkes de frie medier i Tyrkiet. Med Erdogan som præsident han man fået en fuldblods diktator, som undertrykker ytringsfriheden og som ønsker at føre Tyrkiet i en endnu mere fundamentalistisk retning.

Senest er den hollandske journalist, Ebru Umar blevet anholdt i Tyrkiet efter hun har ytret kritik af Erdogan. Med hollandsk pas, men med tyrkiske rødder, mener styret i Ankara åbenbart man kan gøre med den frie presse hvad amn ønsker.

Efter nedskydningen af det russiske jagerfly mistede Tyrkiet et vigtigt venskab med Rusland. Man står uden reelle venskaber (altså foruden jubeleuropæerne i EU) og ville derfor kunne sættes under et større pres fra europæisk side, hvis man havde den politiske vilje i EU.

Ja til penge for at holde på syriske flygtninge, men nej til at give Tyrkiet politiske indrømmelser. Det er på tide at EU vokser et rygrad og ikke lader sig føre rundt i amnegen af en dikaturstat som Tyrkiet.