Højreorienterede skuespillere er dårlige iflg Coens og Brolin

De fantastiske Coen brøderne der har stået bag gode film som Fargo og The big Lebowski har sammen med skuespilleren Josh Brolin en mildest talt bes...

Rasmus Ole Hansen,

11/02/2011

De fantastiske Coen brøderne der har stået bag gode film som Fargo og The big Lebowski har sammen med skuespilleren Josh Brolin en mildest talt besynderlig måde at vurdere afdøde skuespilleres karrierer på. I forbindelse med genindspilningen af John Wayne filmen True Grit, gør Coen brødrerne sig kloge på John Waynes karrierer. John Wayne var republikaner og derfor egentlig ikke særlig god men alligevel et ikon. I øvrigt er de i hvert fald ikke blevet inspireret af John Wayne. Altså når vi ser bort fra, at de lige netop har valgt at genindspille en af John Waynes bedste. Det er lidt plat at Brolin og Coen brødernes eget politiske ståsted skal afgøre om andres virke er godt eller dårligt. For mit eget vedkommende synes jeg, at den stærkt venstreorienterede instruktør Oliver Stone har stået bag nogle glimrende film med bla. Wall Street, Platoon, JFK og W.

Til trods for Coen brødernes mærkværdige synspunkter glæder jeg mig til at se deres version af True Grit. Det er jo egentlig det fantastiske ved markedsøkonomi at køberen og sælgerens politiske præferencer er irrelevante for, om der finder handel sted. Vi må håbe at Coen brøderne bliver ved med at se ned på John Wayne, og også genindspiller ”The man who shot Liberty Vance”.