HJÆLP! Big Mother er blevet for tyk!

I årevis har vi i Danmark drøftet, hvad i daglig tale går under navnet folkesygdommen fedme som et fænomen, der i hastigt tempo invaderer vores sam...

Laura Lindahl,

03/05/2010

I årevis har vi i Danmark drøftet, hvad i daglig tale går under navnet folkesygdommen fedme som et fænomen, der i hastigt tempo invaderer vores samfund. Vi har talt om, hvordan vi kan hjælpe de stakkels mennesker, der ikke kan styre deres trang til søde sager. Vi har drøftet, hvad vi kan gøre for de børn, hvis forældre fodrer dem uhæmmet, og vi ser sundheds-ordninger og fitness-abonnementer som en integreret del af kontrakten mellem arbejdsgiver og ansatte, alt sammen i forsøget på at holde fedmen fra døren.

Vi har nemlig besluttet, at fedme er en sygdom, og eksperter peger på, at den hæmmer livsglæden. Den danske stat går forrest, når det drejer sig om bekæmpelsen af sygdommen, ved stærke initiativer inden for forebyggelse, fx har SSF foreslået øgede afgifter på alle usunde fødevarer for at hjælpe os til at holde os fra det – vi har virkelig en god støtte i staten.

Netop derfor skærer det i mit hjerte, da det går op for mig, at vores kære Big Mother, vores stat, som i den grad ønsker os det bedste, er blevet den fedeste af alle. Staten, der har sat fedme på dagsordnen, er selv blevet ramt af folkesygdommen.

Det er næsten ironisk, når man kan læse, at den offentlige sektor med sin kolossale størrelse udgør mere end 29 pct. af bruttonationalproduktet, og tragisk er det, at det offentlige forbrug voksede med 2,5 pct. svarende til 12 mia. kr. bare i 2009, hvilket var en stigning på dobbelt så meget som budgetteret. Hvor er det synd, at staten således vokser og vokser. Den har tilsyneladende ikke lært, hvad den har dikteret os, at man må prioritere, hvis man ikke skal blive fed!

Lad os alle hjælpe staten, som staten har villet hjælpe os, med en slankekur. Lad os få livsglæden tilbage i det offentlige ved at skære det overflødige fra – det skylder vi da!

Kilde: