Høj skat, specialisering og lykke

I Danmark har vi en meget høj skat, den ligger på 50

Ikke angivet Ikke angivet,

17/04/2016

I Danmark har vi en meget høj skat, den ligger på 50.3% af årlig indkomst for en kassedame i Lidl når alle afgifter på vand, el, vand, varme, nødder, sprut, cigaretter, benzin, biler, registreringsafgifter, MOMS, sukker, luft i softice etc..etc.. er regnet med i den totale regning som jo også lige starter med omkring 38% skat og så lige 8% AMBI (Cepos tal). Man skal heller ikke glemme skatterne på virksomheder som også bliver betalt af forbrugere som kassedamen i sidste ende da en øgning af skatter på virksomheder bare flytter equilibrium og hæver vareprisen i sidste ende for forbrugeren. 

Den er i hvert fald meget høj, det er helt sikkert. Nok omkring de 60% for en tømrer som sidder i et standard parcelhus med ejendomsskat og grundsskyld. Spørgsmålet som jeg vil prøve og belyse er så hvad effekt de her høje skatter på indkomst har? (alle skatter er indkomstskatter da skatter bliver betalt af folks indkomst). De har den betydning at den nedbryder specialiseringen og gør folk ulykkelige. Et godt eksempel på det her er min udlejers mand, min udlejer er en velhavende kvinde som har en mand som har sit eget firma. De har relativt mange penge og bor i det fineste hus i min provinsby stort set. Selvom de har en meget høj indkomst bruger denne mand stadig sin tid på at klippe hæk på sin egen ejendom, noget som han personligt har fortalt mig at han hader og gøre og hvorfor gør han det? Fordi det koster en formue og hyre en virksomhed til at gøre det. I Danmark er standardprisen for hjælp til noget som helst jo cirka 450-500 kroner i timen for stort set alle brancher. Folk tjener dog selv kun cirka 100 kroner i timen efter skat i gennemsnit. 200 måske hvis de er godt kørende. 

Der er dog stadig lang vej fra 200 kroner til 450, en forskel som er ren indtjening hvis man selv gør arbejdet og klipper hækken selvom man hader det som pesten. På en måde er Danmark blevet meget ligesom de kommunistisk lande som Cuba og Ukraine. I Cuba laver mennesker alt selv fordi der ikke findes specialister da det er ulovligt og tjene penge og det betyder at ingen gider specialisere sig selv. Det samme er sket i Ukraine har jeg set via de TV-programmer jeg har set fra Ukraine på grund af mine kone. I Ukraine var det standard under kommunismen og ha sine egne personlige svin og køer og gæs og får fordi hvis man ikke passede dyrene selv fik man bare intet svinekød fordi supermarkederne var tomme. Alt skulle gøres selv og specialiseringen blev ødelagt, noget som så også ødelagde den økonomiske effektivitet hvilket var grunden til den store fattigdom og elendighed som eksisterede i Sovjet-Unionen og gjorde det nødvendigt og forhindre folk med magt og flygte fra det her økonomiske helvede. 

I Danmark har vi også lidt det samme, man skal selv gøre tingene eller man skal få tingene gjort sort fordi ellers skal man betale en dummebøde til "systemet" på 350 kroner per arbejdstime brugt (de første 150 kroner er den reelle omkostning). Dét er prisen for vores komplet idiotiske "danske model" med gigantiske skatter, det er en ødelæggelse af specialiseringen fordi den har gjort lovlige specialister ekstremt dyre. Hvis der ingen skatter på indkomst var ligesom i USA i 1903 så ville prisen for at ansætte en smed eller tømrer være på cirka 150 kroner i timen, det samme man betaler nu sort for tømrer-hjælp.  Ikke 500 kroner i timen som det er nu. 

Det ville så gøre folk meget mere lykkelige da de så A) lettere kunne finde permanent arbejde da andre mennesker lettere ville kunne ansætte andre på grund af en lavere omkostning for købere af arbejdskraft og B) Folk ville ende med at arbejde med de ting de elskede og lave. Jeg kan for eksempel godt lide og klippe hæk og arbejde med træer generelt men min udlejers mand vil jo aldrig ansætte mig nu med vores nuværende "danske model" da jeg lige nu koster omkring 500 kroner i timen i modsætning til de 150 kroner jeg burde koste som er den sorte markedspris. 

Nu hvor vi er på emnet lykke så vil jeg også komme med den påstand at Danmark langt fra er verdens mest lykkelige folk. Jeg har sendt en skriftlig anmodning til de økonomer som lavede undersøgelsen om lykke hvor Danmark var nummer 1, jeg spurgte om udregningsmetoder og har intet svar fået 2 måneder senere. De lyver ligesom stort set alle stats-ansatte økonomer lyver nu om dage og de manipulerer ekstremt meget med statistikkerne for at få Danmark til at se bedre ud end vi faktisk er fordi Danmark er kronjuvelen i den Keynesianske quasi-socialistiske model, hvis Danmark falder vil hele ideologien blive til grin så de holder liv i os kunstigt og får os til at se lykkelige og glade ud af politiske grunde. 

I virkeligheden er den gennemsnitlige dansker rimelig ulykkelig efter min vurdering, jeg har mødt en del mennesker som har haft lyst til at begå selvmord eller de er på randen af et psykisk sammenbrud på grund af de enorme skatter og arbejdspresset. Jeg mødte flere på jobkurset for nogen år siden som sagde de ville tage livet af dem selv hvis de ikke snart fandt arbejde og job-konsulenten selv sagde at hun havde overvejet og begå selvmord ved og hoppe i havet med sine to små børn (hun var vist ikke helt rask i kasketten). Verdens mest lykkeligste folk? Det er en fucking løgn, man kan jo også se det i folks ansigts-udtryk. For bare 30 år siden var fodboldlandsholdet og håndboldslandsholdet fyldt med glade og karismatiske mennesker, nu er kvinderne bare en flok kedelige blondine-robotter uden personlighed og karisma. Man kan jo også se hvor dårligt humør folk er i når man ser events rundt om i landet, folk gider næsten ikke klappe og de ser utroligt trætte ud, trætte af livet i landet med verdens højeste skatter.

Kilde: