Herman Van Rompuy's "fire vigtige byggesten".

EU arbejder, som bekendt, for en tættere koordination af bl

Ursula Overgaard,

16/12/2012

EU arbejder, som bekendt, for en tættere koordination af bl.a. de nationale budgetter og økonomier, hvordan man kan håndhæve reformer og hvordan nødlidende banker kan finansieres.


Formanden for Det Europæiske Råd, Herman Van Rompuy, skitserer i et dokument for "ægte økonomisk og monetær union" "fire vigtige byggesten":

en integreret finansiel ramme, en integreret budgetramme, en integreret økonomisk-politisk ramme, at sikre den nødvendige demokratiske legitimitet og ansvarlighed i beslutningsprocessen med ØMU (Den Økonomiske og Monetære Union).

Dokumentet skitserer desuden behovet for:

en EU-dækkende banktilsyn-service, en indskudsgarantiordning, pooling af gæld, fælles arbejdsret og beskatningsniveauer, og nedlægge veto mod medlemslandenes budgetter.

Den svenske finansminister Anders Borg sagde, at ”godkendelsen af ​​en bank union ville markere "en trist dag for Europa. Det er et skridt mod eurobanks, eurotaxes, eurotransfers ... Vi tror det er et skridt i den forkerte retning. Det kan være meget populært blandt eurokraterne, men jeg tror, ​​der er meget få europæere, der faktisk ønsker denne udvikling."

Holger Steltzner, medredaktør for Frankfurter Allgemeine Zeitung siger: "Frankrig og Sydeuropa fejrer kollektiviseringen af bankgælden gennem bankunionen (dvs, bankgælden fra enkelte lande overføres til fællesskabet) og den kendsgening, at tilsynet bliver bragt ind under ECB, som jo alligevel finansierer bankerne. For de vaklende banker i Sydeuropa og Irland er det en kæmpesucces, fordi de dermed kan fordele de milliardstore gamle gældsbyrder på skuldrene af alle euro-skatteydere."


MEN: Det betyder ikke noget for politikerne i Bruxelles, at europæerne i overvældende grad IKKE ønsker at afgive suverænitet til EU. Den Europæiske Union er af anti-demokratisk karakter, og der er ingen grund til at tro, at dette er ved at ændre sig.

Nigel Farage (brittisk medlem af Europa Parlamentet, indgår i parlamentsgruppen Europa for frihed og demokrati) sagde engang til Rompuy: "Jeg er ikke i tvivl om, at det er din hensigt at være den rolige snigmorder af europæisk demokrati og den europæiske nationalstat."

(Kilder: Gavin Hewitt, Europa redaktør for BBC, CNN, BLOOMBERG, Matthew Feeney, Herman Van Rompuy Releases Terrifying Proposals Ahead of This .. )

Kilde: