Her er alt, du skal vide om omregistrering af bilen

Sponsoreret indhold

180Graders Redaktion,

20. juni 2022

Mange mennesker vælger at købe en brugt bil af en privat sælger. Dog er der visse forbehold, som man skal tage, og visse ting som man skal gøre, såsom at få bilen omregistreret. Det er nemlig køberens eget ansvar at sørge for omregistrering af bil. Er man som køber i tvivl om, hvordan sådan en proces foregår? Så kan det være en fordel at læse med i denne guide med centralt fokus på, hvordan man omregistrerer ens nye bil.


Hvad er omregistrering?

Hvis det er første gang man er ude og købe en bil, så kan det godt være en uoverskuelig og overvældende proces, at skulle sørge for bilens omregistrering. Faktisk er det egentlig ret simpelt. Når man omregistrere en bil, så betyder det egentlig bare, at man giver myndighederne besked om, at bilen har fået en ny ejer. Man kan se på bilens nummerplade som et CPR-nummer. Når man omregistrerer bilen, så vil bilens nummerplade dermed også tilhøre en ny person. Selvom det ikke er det sværeste at omregistrere en bil, så sker det ikke automatisk. Omregistreringen af ens nye bil vil først være på plads, når den er blevet registreret ved Motorstyrelsen, og det vil altid være køberens ansvar at få det gjort. Man får omregistreret bilen ved at benytte bilens registreringsnummer. Hvis man ikke omregistrerer bilen, så vil det få konsekvenser for den gamle ejer af bilen, da sælgeren fortsat vil stå til ansvar for at få betalt afgifter, og dermed kan den nye køber ikke være sikker på, at bilen vil have en gyldig forsikring.

Hvad skal man bruge til omregistrering?

Man skal kun have nogle få ting klar, når man skal omregistrerer en bil. Det er dog forskelligt, hvilken dokumentation som man skal bruge, da det afhænger af, om man vil foretage omregistreringen online eller ej. Dog kommer man langt ved at finde følgende frem:

  • Billed-ID

  • Seneste registreringsattest

  • NemID eller MitID

  • En fuldmagt, hvis omregistrering sker på vegne af en anden

  • Dokumentation på at den nye ejer har en ansvarsforsikring

  • Information om, hvilket forsikringsselskab bliver forsikret ved fremover  

  • Et betalingskort

Hvor lang tid har man til at få omregistreret en bil?

Det er vigtigt at huske, at man skal omregistrere bilen eller afmelde den, inden der er gået fire hverdage. Sælgeren kan afmelde den hos Motorregistret, hvis bilen ikke er blevet omregistreret efter 4 hverdage. Det vil koste et lille beløb at omregistrere en bil. Man kan vælge, at gøre det online på enten Skats hjemmeside, eller man kan benytte sig af appen Ejerskifte. Det koster 340 kroner at få omregistreret bilen hos begge steder.