Henriette Kjærs forventelige fald

LEDER: Et eksempel: Ingen kan forestille sig, at en socialdemokrat kan fortsætte som ledende folketingsmedlem, samtidig med at han er arbejdsgiver ...

Ole Birk Olesen,

26/01/2011

LEDER: Et eksempel: Ingen kan forestille sig, at en socialdemokrat kan fortsætte som ledende folketingsmedlem, samtidig med at han er arbejdsgiver og "underbetaler" sine ansatte i forhold til overenskomsten. Nogen ville sikkert hævde, at det er "privat" og ikke havde noget med vedkommendes politiske indsats at gøre, men de færreste ville købe argumentationen.

På samme måde var det heller ikke holdbart, at Henriette Kjær indtil i dag besatte fremtrædende poster hos de Konservative, der gerne vil repræsentere de selvstændige erhvervsdrivende i Folketinget, samtidig med at hun ikke betalte sine regninger til netop en lang række selvstændige erhvervsdrivende.

Tror du, alle jeres kreditorer er enig i, at I ikke har ligget nogen til last? blev Henriette Kjær forleden spurgt - og hun svarede:

"Nu er det sådan, at når man er kreditor, som ikke får sine penge til tiden, så får man renter og sagsomkostninger betalt. Og det er så det, som man får ud af, at vi betaler for sent."

Denne mageløse ligegyldighed over for de mennesker, som Henriette Kjær og ægtefælle har købt varer og tjenester hos, vel vidende at der ikke var råd til at betale regningen, således at leverandørerne måtte gå den besværlige vej gennem retssystemet for til sidst at få pengene og i processen måtte undvære en likviditet i firmaet, som ofte kan være helt afgørende for den fortsatte drift, det må have været dråben, der fik bægeret til at flyde over hos de Konservatives nye leder, Lars Barfoed.

Al snak om "hetz" mod en politiker, der angiveligt har været meget dygtig og meget sympatisk, kan man godt pakke sammen igen. Henriette Kjær manglede som politiker det moralske kompas, der gjorde, at vælgerne kunne have tillid til hende. Det afsløredes sådan set allerede tilbage i 1998, hvor Henriette Kjær igennem mindst et år havde haft bopæl med sin samlever og deres fælles barn i København, men hvor hun ikke desto mindre havde bildt Folketinget ind, at hun fortsat boede i en toværelses lejlighed i Århus, så hun kunne score et ekstra skattefrit omkostningstillæg på 55.000 kr. årligt fra skatteyderne.

Man bør kunne forvente andet og mere af dem, der vil lede en hel nation end et sødt smil og en rap replik på tv-skærmen. F.eks. at de troværdigt kan repræsentere deres vælgeres verdensanskuelser. Det kunne Henriette Kjær ikke - og nu kan de Konservative komme videre.

Kilde: