Helle Thorning-Schmidt og Muhammed-tegningerne

Hvis man er tvivl om, hvad man skal mene i en konkret sag, er det næsten som at få løsningen serveret på et sølvfad, hvis Tøger Seidenfaden (og der...

Jan Christensen,

26/02/2010

Hvis man er tvivl om, hvad man skal mene i en konkret sag, er det næsten som at få løsningen serveret på et sølvfad, hvis Tøger Seidenfaden (og dermed Politiken), Uffe Ellemann-Jensen og Abdul Wahid Pedersen i samlet flok er enige om, hvad deres holdning er. I så fald skal man som normalt tænkende menneske blot indtage det stik modsatte synspunkt.

Det er netop, hvad Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, har gjort i dag, efter det kom frem, at Politiken/Tøger Seidenfaden har indgået forlig med otte organisationer, der repræsenterer 94.923 efterkommere af profeten Muhammed (ham, du ved nok), og dermed formelt undskyldt for de krænkelser, avisens genoptrykning i 2008 af tegningerne fra Jyllands-Posten har medført.

Ifølge Helle Thorning-Schmidt er der krænkelser i medierne hver eneste dag. Sådan er ytringsfriheden. Såvidt altså den socialdemokratiske formand tidligere i dag, men spørgsmålet er, om hun ville have sagt det samme, hvis ikke de tre ovennævnte herrer havde vist hende, hvilken vej, hun ikke skulle gå? I hvert fald følger her, hvad hun mente om de famøse tegninger under Muhammed-krisen i begyndelsen af 2006: Først opfordrede hun i Folketingssalen til, at regeringen tager afstand fra Jyllands-Postens tegninger, inden hun et par dage senere sagde det stik modsatte: Jeg mener, regeringen skal understrege, at profet-tegningerne ikke på nogen måde repræsenterer den danske regerings holdning til islam, men jeg mener ikke, det er regeringens opgave at tage afstand fra tegningerne som sådan (TV2, d. 02.02.06). Alles klar!

Ville det ikke være fantastisk at have Helle Thorning-Schmidt som statsminister under en ny Muhammed-krise? Selv Anders Fogh Rasmussen sejlede rundt, så man kunne levende forestille sig, hvordan den socialdemokratiske formand ville agere.

P.S: Hvis du tror, Helle Thorning-Schmidt vil føre en stram udlændingepolitik som statsminister, så husk at læse denne artikel, inden du sætter dit kryds. Det skylder du dig selv og Danmark.

Kilde: