Helle Thorning-Schmidt kendte til dobbeltbeskatningslov

Ifølge dagens udgave af B

Jan Christensen,

03/07/2010

Ifølge dagens udgave af B.T. kan der nu føjes endnu et kapitel til historien om Helle Thorning-Schmidts mange direkte løgne, usandheder, fordrejninger og "forglemmelser". Den socialdemokratiske formand har som bekendt fortalt, at hun og hendes mand slet ikke var klar over, at det var muligt både at betale skat i Danmark og Schweiz på samme tid. Nu viser det sig imidlertid, at Thorning-Schmidts eget parti d. 24. november 2009 var med til at vedtage et ændringsforslag om netop dobbeltbeskatning i de to ovennævnte lande.
 
Niels Hansen, partner i revisionsselskabet, Deloitte, tror da heller ikke på Thorning-Schmidts forklaring: Man bør generelt ikke kunne være i tvivl om, at det på nogen måde er en mulighed at betale skat i Danmark af en udenlandsk indkomst, hvis man kender bare lidt til det danske skattesystem.

På B.T.’s spørgsmål om, hvordan det kan være, at hun ikke kendte til muligheden for dobbeltbeskatning i Danmark og Schweiz indtil for få dage siden, når det parti, hun selv er formand for, lagde stemmer til en lov om netop det spørgsmål for ni måneder siden, svarer Helle Thorning-Schmidt:

Da vi diskuterede den lovgivning, var det jo et spørgsmål om, hvilke oplysninger vi kunne få fra de schweiziske myndigheder. Det var en ændring af den lov, der allerede eksisterede. Så jeg har ikke været opmærksom på, at det også betød, at man kunne betale skat i begge lande. Det må man så tilgive mig, at jeg ikke har.

Selvfølgelig har Thorning-Schmidt og hendes mand kendt til muligheden for dobbeltbeskatning. Det faktum, at de har gjort hende til eneejer af deres hus allerede i 2004 for på den måde at få et ekstra stort rentefradrag, er blot ét eksempel på, at ægteparret har beskæftiget sig indgående med skattelovgivning.

Overraskende nok ser det ikke ud til, at denne nye historie vækker nogen som helst interesse i de danske medier, der åbenbart alle er gået i sommerferie-mode, for det handler vel ikke om, at man forsøger at nedtone statsministerkandidatens pinlige skattesag?

P.S: Se også to af mine kommentarer her på 180 Grader om sagen ved at klikke her og her.

Kilde: