Helle Thorning: Jeg kan styre en Jumbo Jet!

Forestil dig at du sidder i en Jumbo Jet på vej til Australien

Jens Krag,

11/02/2011

Forestil dig at du sidder i en Jumbo Jet på vej til Australien.

I 12 km højde rammer flyet ind i en volsom turbulens og flyet bliver kastet rundt.

Bag i flyet sidder Helle T stangstiv og råber at uvejret er pilotens skyld - lad os kalde piloten Anders F - han skulle have forudset vejrfænomenet. Hun mener også at hun kan flyve langt bedre end Anders F.

En medpassager spørger nysgerrigt om hun har fløjet før, hvortil Helle T svarer at hun skam har fløjet frem og tilbage til Bruxelles mange gange, så hvor svært kan det være. Og så har hun altid godt kunne tænke sig at sidde i førersædet. I øvrigt har hun sine små venner med, trillingerne Ole S, Villy S og Henrik S, og de har set en film om en dreng der nødlander et fly, så de mener de ved hvordan man gør det. 

Nu får piloten Anders F et ildebefindende og besvimer.

Helle T råber stadig at hun kan flyve bedre end Anders F, og er lidt ærgerlig over at det nu er for sent at dokumentere det. 

2. piloten Lars L. vil overtage flyvningen, men nu begynder Helle T at råbe rigtigt højt at måske kunne hun ikke flyve bedre end Anders F, men hun kan bestemt flyve bedre end Lars L. uanset at også han har en del flyvetimer bag sig.

Hjulpet af sine små venner forsøger Helle T nu at overbevise de andre passagerer om at turbulensen ikke er et naturfænomen, men derimod noget Anders F og nu Lars L er skyld i - de skulle være fløjet en anden vej. Helle T mener bestemt at hun ville have undgået turbulensen. Nogle passagerer begynder at lytte til Helle T - hun er så pæn, og så er hun en kvinde - og hun ville da ikke påstå at hun kan flyve hvis det ikke var tilfældet?

Andre mener nu at det sikreste er at lade Lars L. lande flyveren. Han har trods alt fløjet før.

Nu bliver de øvrige passagerer enige om at de vil stemme om hvem der skal flyve flyet den sidste del af turen og lande når de når frem. Skal det være Lars L, som ganske vidst har været kollega med Anders F og som ikke er helt så rutineret eller skal det være Helle T som påstår at hun kan flyve bedre - selv om hun ikke har prøvet det før?

Godt spørgsmål - hvad siger du? Man tror det ikke, men svaret er tilsyneladende ikke givet på forhånd.

Kilde: