Helle Thorning efterlyset ros fra far

Handler alle Helle Thornings bestræbelser dybest set om at hun søger "fars anerkendelse"? Når man ser den retorik der bliver brugt fra regeringen o...

Christian Melgaard,

11/02/2013

Handler alle Helle Thornings bestræbelser dybest set om at hun søger "fars anerkendelse"? Når man ser den retorik der bliver brugt fra regeringen og socialdemokratiets efter EU-budgetaftalen, så er der noget der tyder på at Danmarks politik simpelthen lider under en forsmået datters desparate forsøg på at opnå anerkendelse.

Mens regeringen har startet sin regeringsperiode med noget det ligner VK-politik i en meget dårlig forklædning, så har vi sideløbende skullet lægge ører til regeringens konstante hyleri om at Venstre skal komme med deres bud på snart det ene og snart det andet. Det virker på mange måder som om regeringen ikke selv har noget bud på hvad der skal ske og derfor efterlyser de lidt hjælp fra Venstre.

Efter sidste uges EU-budgetaftale har socialdemokratiet været uden med en krampagtig kritik af Venstre og Lars Løkke for ikke at rose Helle Thorning for resultatet!?

For det første er der ikke noget resultat endnu: Budgetaftalen skal godkendes af parlamentet, og der er mange der tvivler på at det sker. For det andet er det tvivlsom om der er tale om en god aftale: Regeringen har ganske vídst sikret sig en rabat, men til gengæld har de svigtet hensynet til det samlede budget - d.v.s. budgettet størrelse og hvordan pengene skal bruges. For det tredje, hvis alt det er i orden, så har regeringen bare gjort det de hele tiden har lovet, og det skal de vel ikke roses for?

Hvis Helle Thorning har så desperat behov for ros, så må hun gå tilbage til sit fædrende ophav. Det er pinagtigt at hele landet sdkal udsættes for hendes mindreværdskompleks.

Socialdemokratiets efterlyset "format" hos Venstre og Lars Løkke - og formatet består i at de roser Helle Thorning. Jeg efterlyser format hos regeringen og formatet består i at de begynder at tage ansvar og regerer landet. Gør de det, så kan de (måske) forvente ros.