Helle´s manglende situationsfornemmelse kan koste Danmark dyrt

Helle Thorning er godt igang med at male sig selv og dermed Danmark op i et hjørne; Med en udpræget mangel på situationsfornemmelse sætter hun alt ...

Christian Melgaard,

24/11/2012

Helle Thorning er godt igang med at male sig selv og dermed Danmark op i et hjørne; Med en udpræget mangel på situationsfornemmelse sætter hun alt ind på at vinde ansigt - ved at få den lovede rabat på kr. 1 mia,

Helle "der kommer en løsning i morgen" Thorning og Bjarne "stol på mig" Corydon har gentagne gange garanteret, at denne rabat nok skal komme i hus. Måske gør den og måske ikke, men sagen fjerner fokus fra langt vigtige budget-emner.

Først er der størrelsne på det samlede budget; Der var måske mere proportionalitetssans i at sætte et veto på spil i den debat. Nu risikerer vi at få en budgetforhøjelse på flere milliarder samtidig med at vi måske får en rabat på kr. 1 mia. - et skridt frem og to tilbage.

For det andet og langt værre, så fjerner sagen fokus fra emner som fordelingen af det budget der faktisk vedtages; Fra syd og øst er der pres på at øge udgifterne på landbrugsområdet, og det sker formentlig på bekostning af grøn vækst og infrastruktur - desværre to fremadrettede områder og tilmed områder hvor Danmark havde mulighed for et hente betydelig støtte. Det handler f.eks. om Femern forbindelsen og hav-vindmølleparker.

Vi har set det før; man sparer på 5-øren og lader kronerne rulle. Dumt og pekspektivløst, men desværre symptomatisk for regeringen.