Hedegaard vil være EU-kommissær

Klimaminister Connie Hedegaard vil være Danmarks næste EU-kommissær

Slettet Bruger,

25/10/2009

Klimaminister Connie Hedegaard vil være Danmarks næste EU-kommissær. Det siger centrale kilder i både regeringen og Det Konservative Folkeparti.

Ifølge Politiken har Hedegaard holdt møde med sin konservative partiformand, Lene Espersen, om muligheden for at blive kommissær. På mødet bad klimaministeren Lene Espersen om at arbejde aktivt for, at det bliver Hedegaard, der skal til Bruxelles.

"Med den profil, Connie har fået med sit arbejde forud for klimatopmødet i København, vil en kommissærpost passe godt til hende. Det ligger godt til hendes ambitioner om at blive på den internationale scene, hun vil gerne fortsætte med klima, og det passer godt til hendes måde at lave politik på," siger en centralt placeret kilde i regeringen til Politiken.

I den forløbne uge er det kommet frem, at kommissionens formand, José Manuel Barroso, meget gerne vil have Connie Hedegaard med på sit hold. Flere EU-kilder siger til Politiken, at Barroso har reserveret posten som klimakommissær til Hedegaard, og hvis hun siger ja, så kan ingen anden kandidat fra noget andet land komme i betragtning til den post.

På den baggrund, siger regeringskilder til Politiken, er Connie Hedegaard statsminister Lars Løkke Rasmussens favorit til at blive Danmarks næste kommissær.

Statsministeren ønsker, at Danmark skal have den størst mulige post, og derfor er han også villig til at lade posten gå til en konservativ, selv om det traditionelt set er en kandidat fra det største regeringsparti, der får posten i Bruxelles.

[email protected]

Kilde: