Har du 12 minutter, så har vi en bedre løsning?

Har du 12 minutter – så har vi flere løsninger  Lad det være sagt med det samme, dette er (som titlen indikerer) et modspil til oppositionens kraft...

_slettet_bruger_3280 Ikke angivet,

16/06/2010

Har du 12 minutter – så har vi flere løsninger
 
Lad det være sagt med det samme, dette er (som titlen indikerer) et modspil til oppositionens kraftige reklamefremstød, som pryder hvert et hjørne af de danske arbejderområder. Det er samtidig en anerkendelse til oppositionen, idet de i det mindste kommer med konkrete løsninger, hvilket ikke kan siges om regeringens genopretningsplan – nedskæringer kan vel næppes kaldes løsninger nok snarere flytning af problemer.
 
En fair løsning?
Har du 12 minutter, så har vi løsningen, siger Helle Thorning og Villy Søvndal på plakater rundt omkring i hele Danmark og på deres ”fair løsning”-hjemmeside. Deres løsning er at få folk i Danmark til at arbejde mere, så vi kan få tjent flere penge ind til at betale udgiften til alle de sociale udgifter, der med en tsunamis kraft ser ud til at ramme Danmark fra i dag og de næste 10 år frem. Regeringen har som sagt foreslået en løsning, som skærer ned på udgifterne, mens oppositionen altså vil ”skabe” flere penge. Kernen er ifølge S/SF, at alle danskere skal påtage sig et ansvar for at komme ud af krisen, hvilket i dette tilfælde betyder, at alle danskere skal arbejde 12 minutter mere om dagen. Det får den afledte effekt, at private virksomheder skal betale mere i løn, danskerne skal betale mere i skat og staten får dermed flere penge til at betale de store regninger, der ligger på finansministerens kontor. Det lyder jo meget fair, at vi alle skal tage en del af ansvaret og hvem har ikke lyst til at være en del af fællesskabet, når nu Helle og Villy står der i deres reklamespot med bekymrede miner og en Reimer Bo-agtig alvorlighed?

Jeg vil måske gerne arbejde 12 minutter mere om dagen de næste 10 år, hvis jeg vidste det reddede Danmark, men hvad så om 10 år? Skal vi så arbejde lidt mere der? Og hvad med de virksomheder, som skal forhøje deres lønudgifter med 1/37, hvem skal betale den del af kagen? De danske forbrugere?

Jeg er imod, at staten skal forlange mere arbejde af danskerne, og jeg er imod at de svage i samfundet skal straffes med nedskæringer. Derimod mener jeg, at vi skal finde en løsning, som stadig inddrager alle i fællesskabet, men har fokus på at sænke statens spild-udgifter.
 
Hvad kan DU ellers bruge 12 minutter om dagen på, som kan redde Danmarks økonomi?
12 minutter om dagen er ikke meget, det kan vi alle blive enige om, men i stedet for at knokle endnu mere på vores arbejdsplads, kunne man måske bruge de 12 minutter på noget andet, som var til gavn for både en selv og for samfundet.

Det, der svarer til 12 minutters hård motion om dagen, er faktisk nok (20 min. hård motion 3 gange om ugen er nok - http://www.walk-up.dk/viden/nyt-fra-forskningen/42-30-min-moderat-motion-om-dagen-eller-20-min-hard-motio til at forøge danskernes sundhed så meget, at vi kan spare en masse hospitalsudgifter til skrantende danskere, som ikke dyrker nok motion. Hvis alle danskere dyrkede 12 minutters hård motion om dagen ville det fjerne de fleste diabetespatienter på de danske sygehuse, hvilket giver en besparelse på næsten 13 mia. kroner (kilde: http://www.ugebreveta4.dk/2009/200910/Baggrundoganalyse/Hver_femte_dansker_er_for_fed.aspx), og ligeså vigtigt ville det skære ned på ventelisterne på sygehusene, som i dag også er alt for lange. S og SFs fair løsning vil måske give nok skattekroner til at betale for alle patienterne på de danske sygehuse, men de vil stadig være der, ja måske vil da endda komme endnu flere patienter, fordi folk skal arbejde mere med stress og nedslidning til følge. Mit forslag om 12 minutters motion om dagen vil ikke skære ned på antallet af personale (som regeringen), men antallet af patienter.

12 minutters motion om dagen vil derudover spare staten op til 14 mia. kroner (se kilde nederst) grundet lavere sygefravær i offentlige stillinger.

12 minutters motion om dagen vil gøre de ældre danske lønmodtagere mere friske og livlige i deres sidste arbejdsår. Jo sundere krop, jo længere tid bliver danskerne på arbejdsmarkedet (kilde – tabte gode leveår, si-folkesundhed), så dette forslag vil ikke blot give færre syge i Danmark og give besparelser på både sygehuse og sygedagpenge, men også give en højere gennemsnitsalder for, hvornår vi går på pension. Altså både besparelser og indtjening uden at en eneste dansker skal føle sig krænket.

Besparelser tjent: 27 mia. kroner (mindre sygefravær og færre sygehusudgifter)
Oppositionen mener, at de med deres forslag kan indbringe 15 mia kroner.
 
Det rigtige valg er ikke nødvendigvis et til- eller fravalg.
Personligt kan jeg godt lide, at min motion skal foregå i det fri, enten ved at løbe eller cykeltræne. Når jeg løber rundt om søerne i København, så har jeg lige 12 minutter til at tænke over, hvordan jeg kan ændre andre af mine vaner. En vaneændring kunne være, at man i stedet for at spise på McDonalds (som 145.000 danskere gør dagligt – KILDE: dokumentaren Skatteakrobaterne) gik ind til supermarkedet (eller pølsevognen) ved siden af og købte nogle danske produkter. Jeg har i princippet ikke noget imod McDonalds, da jeg aldrig selv sætter min fod på en af deres restauranter, men hvis vi skifter vores mellemmåltider ud fra amerikanske-ikke-skatte-betalende-virksomheder til danske virksomheder, så vil vi sikre en merindtjening til den danske stat i ekstra skattekroner. Man behøver endda ikke skifte madvanerne ud, idet der findes ligeså mange danske fastfood-alternativer, som der findes McDonalds-restauranter. Selvfølgelig vil jeg som vegetar til enhver tid foreslå at skifte til et sundere og mindre kødrigt mellemmåltid, men vi lever i et frit land. Jeg foreslår blot, at når man træffer sit valg, så har det en effekt i forhold til, om man vælger at købe sin mad ved en virksomhed, der betaler skat i Danmark eller ej. Så når du dyrker dine 12 minutters ekstra  motion, så overvej lige hvilke valg, du træffer i hverdagen, og hvilke konsekvenser det kan få for samfundet. Det endda uden at det koster dig tid, penge eller lykke.
 
Hvis alle danskere vil bruge 12 minutter hver dag, så har jeg her givet et forslag til, hvordan vi alle kan være med til at finde flere løsninger på vores store finansielle krise. Den store nationale ”husholdningsøkonomi” handler ikke blot om at spare eller tjene mere, men om at fjerne unødvendig spild, det vil dette forslag netop gøre, og som bonus vil alle vi danskere få en lidt sundere hverdag. Har du 12 minutter, og vil du bruge dem på motion eller arbejde??
 
På vegne af Borgerligt Centrum
/Jens Bob Bohlbro
 

Kilde: