Hans Engell: "Thorning er som den lille lort"

På trods af at Helle Thorning leder en handlingslammet regering, så formår hun at tage fusen på mange med sin evindelige snak om reformer

Christian Melgaard,

27/12/2012

På trods af at Helle Thorning leder en handlingslammet regering, så formår hun at tage fusen på mange med sin evindelige snak om reformer. Men det er "Kejserens nye klæder" om igen, for der har indtil videre været ingen eller i bedste fald små og ubetydelige reformer været - og vi skal formentlig ikke have for høje forventninger til det kommende år heller.

Det bliver ved snakken, mens der gennemføres en række mindre lapperier - hvoraf en del skyndsomst neutraliseres af anden lovgivning, mens andre dele rulles tilbage endnu inden blækket er tørt. 

Men det skal naturligvis ikke forhindre fagbevægelsen i at kæfte op. I stedet for at kommentere de realiteter der ligger foran dee´res medlemmer, så kommenterer de lystigt på statsministerens retorik. "Det er ikke let for regeringen at skulle se sine egne vælgere i øjnene" siger f.eks. 3F-formand Poul Erik Skov Christensen i forbindelse med Thornings reform-melding, men hvad er det egentlig hun har gjort, som er så fordærdeligt for 3F´s medlemmer? Der er langt mere at brokke sig over, hvis man fokuserer på hvad regeringen ikke har gjort.

Så er der langt mere bid i en anden kommentar fra Poul Erik Skov Christrensen, når han siger, at han "er lidt i tvivl om, hvilken planet fru Thorning færdes på". Den tvivl er der mange der deler.

Netop den sidste kommentar viser iflg. Hans Engell at forholdet mellem Socialdemokraterne og topfolk i fagbevægelsen er iskoldt. Hans Engell sammenligner retorikken med dengang Anker Jørgensen var statsminister og Thomas Nielsen var LO-formand. De to havde mange sammenstød, og da Nielsen i 1978 følte, at Socialdemokraterne endnu engang tog beslutninger uden at spørge LO til råds, sagde han om Anker Jørgensen: "Den lille lort har ødelagt alt."

Men Helle Thornings største synder er undladelses-synder. Vi har brug for en regering der tør tage ansvar - og det haster.