Halløj i retten om rygeforbud: Sag mod ryge-pub trukket tilbage igen

Halløj i retten: - I en principiel sag om rygeforbud på små værtshuse har anklagemyndigheden i Lyngby igen trukket en sag mod Center Pub i Værløse...

Klaus K,

08/01/2011

Halløj i retten: - I en principiel sag om rygeforbud på små værtshuse har anklagemyndigheden i Lyngby igen trukket en sag mod Center Pub i Værløse tilbage. Det er anden gang, det sker. Så rygerne på værtshuset kan foreløbig ryge videre.

Bartender Kim Holm, Center Pub, er mere undrende end jublende over, at sagen igen er trukket tilbage:

- Det lyder mærkeligt. Det samme skete sidste år - nu er det så anden gang. Jeg ved ikke om det betyder, at de ikke rigtig har en sag, eller hvad præcis problemet er, siger han til Ekstra Bladet.

- Sagen er ikke endelig afgjort, siger en repræsentant for anklagemyndigheden til Furesø Avis, så ejeren Gert Sluth kan ikke betegne sig selv som frifundet. Anklagemyndigheden overvejer nu, om man vil genoptage sagen eller ej.

Stridens kerne er værtshusets størrelse: Anklagemyndigheden mener, at Center Pubben overtræder rygeloven, når gæsterne tillades at ryge, fordi serveringsarealet er over de tilladte 40m2. Ejeren Gert Sluth mener derimod, at serveringsarealet skal forstås som bordenes areal, som kun er 7 m2.

Ifølge bartender Kim Holm ryger omkring 80 procent af pubbens gæster. Det betyder meget for stamgæsterne, at rygningen ikke bliver forbudt indendøre i pubben, siger han til Ekstra Bladet.