Haderslev Kommune skal spare 163 millioner

- på bl

Christian Friis Hansen,

03/11/2010

- på bl.a. børn og unges vilkår og velfærd. Men der er brugt hhv. 28 og 114 millioner kr. på landsstævnet i Haderslev i 2006 og på den omdiskuterede "Is-arena" i Vojens, der forventes at stå færdig i 2011. Den samlede pris for disse initiativer ender på op mod 150 millioner kr. En pris vi allesammen nu må betale.

Havde politikkerne og navnlig Haderslev byråd valgt at prioritere anderledes, skulle der måske ikke skæres nær så hårdt i børnenes og de unges skolegang, som der lægges op til vedrørende det høringsmateriale, der er blevet sendt ud. Og særligt specialområdet (specialklasserne, specialskolerne og tilbuddene til de svageste elever) vil blive hårdt ramt - rigtig hårdt endda! Hvad hjælper det at sende børn, der er blevet kasserede i folkeskolen og specialklasserne, sendt ud på specialskolerne for nu at sende dem tilbage igen til en undervisning, der skal spares 20 % på?

Og hvor ses glæden ved et landsstævne, der forlængst virker glemt og sivet ud af folks bevidsthed, foruden en "Is-arena", der ligger afsides i Vojens, når alt andet ang. sport koncentreres og centraliseres i Haderslev?

Det er blot nogle af de spørgsmål, man kan stille sig selv, som ansvarlig borger i Haderslev Kommune. Det endnu mere beundringsværdige er måske, at det er S og SF, der bakker om de hårde og nedgraderende forslag i byrådet?

Solidaritet og ydmyghed for, hvad andre har udrettet tidligere synes at være en fjern terminologi og kan vist ikke forbindes med de to så ellers folkekære partier S og SF mere. 

Kilde: