Ægypten vil ændre svensk lov

Slettet Bruger,

07/09/2007

Den svenske statsminister, Frederik Reinfeldt, har inviteret ambassadører fra en række muslimske lande til møde i det svenske statsministerium i dag. Baggrunden er den svenske kunster Lars Vilks' portrættering af Muhammed som hund.

Og kravene forud for mødet er begyndt at rulle ind. Den ægyptiske ambassadør, Samah Mohamed Sotouchi, har forberedt en liste med krav til den svenske regering.

"Vi vil se handling. Ikke bare fine ord. Vi må forsøge at ændre loven. Muslimer har behov for retslig beskyttelse mod, at profeten Muhammed bliver hånet, nogenlunde som det jøder og homoseksuelle har," siger Ægyptens ambassadør til det svenske nyhedsbureau TT.

Kræver respekt på skoleskemaet
Men det er ikke kun loven, der skal ændres ifølge ambassadøren. Respekten for Islam skal ind i det svenske skolesystem og på journalistuddannelserne, mener ambassadøren.

"På lang sigt skal det ind i skoleundervisningen, så eleverne bliver overbeviste om, at hvis de vil udtrykke deres holdninger, skal det ske, uden at de sårer eller skader nogen. Det bør også indgå i uddannelsen af journalister. Der er også behov for et permanent udvalg i Rigsdagen, som arbejder mod islamofobi," siger ambassadøren og roser statsministeren for at tage initiativ til mødet, som han betegner som et "meget konstruktivt skridt":

"Alle kommer til at sammenligne hans visdom med det der skete i Danmark, hvor statsministeren behandlede problemet med en slags arrogance eller i hvert fald for sen handling, så problemet forværredes."

[email protected]

Kilde: