Ground Zero Imam: Jeg tror ikke på religiøs dialog

Lyver imam Feisal Abdul Rauf - grundlægger af den højst kontroversielle Ground Zero moske - overfor den amerikanske offentlighed og sine medborger...

Henrik Gøtke,

27/05/2010

Lyver imam Feisal Abdul Rauf - grundlægger af den højst kontroversielle Ground Zero moske - overfor den amerikanske offentlighed og sine medborgere i New York?

Vi har opdaget overordentlige modsigelser mellem hvad han siger på engelsk, og hvad han siger på arabisk, der stille alvorligt spørgsmålstegn ved hans sande intentioner i konstruktionen af moskeen.

Den 25 maj 2010 skrev Abdul Rauf en artikel for New York Daily, insisterende på at:

Mine kolleger og jeg er anti-terroristerne. Vi er dem, der ønsker at styrke det store flertal af muslimer, der hader terrorisme og modsætter sig radikal retorik. Vort formål er at sammenflette den amerikanske muslimske befolkning med det almindelige amerikanske samfund.

Virkeligt?

Kun to måneder tidligere, den 24 marts 2010, er Abdul Rauf citeret i en artikle på arabisk på hjemmesiden Rights4All med titlen "The Most Prominent Imam in New York": "I Don´t Believe in Religious Dialogue".

Ja, du læste rigtigt, og ja, det er en præcis oversættelse af Abdul Rauf. Og Rihts4All er ikke en obskur blog, men hjemmesiden for medieafdelingen på Cairo universitetet, den førende uddannelsesinstitution i den arabisk talende verden.

I artiklen siger imamen følgende om den "religiøse dialog" og "sammenflette den amerikanske muslimske befolkning med det almindelige amerikanske samfund", som han så højt og helligt synes at advokere for i Daily News og andetsteds:

"Frasen er upræcis. Religiøs dialog som almindeligt forstået er et sæt begivenheder med diskussioner i store hoteller, der ikke resulterer i noget. Religioner fører ikke dialog, og dialog repræsenterer ikke tilhængernes indstilling, uanset om det handler om kristne eller muslimer. Billedet af muslimer i Vesten er komplekst, hvilket behøves formidlet".

Men det var for to måneder siden. For nylig - faktisk den 26 maj, en dag efter hans Daily News spalte, fremstod Abdul Rauf på den populære islamiske hjemmeside Hadiyul-Islam med endnu mere foruroligende meninger. Det er den samme hjemmeside hvor en fatwa ironisk nok samtidig fresættes om, at det er forbudt for muslimer at sælge land til kristne, da kristne ønskede at bygge en kirke på den.

I sit interview på Hadiyul-Islam af Sa´da Abdul Maksoud, blev Abdul Rauf spurgt om sit syn på Sharia (religiøs islamisk lov) og den islamiske stat. Han svarede:

"Gennem mine diskussioner med dagens muslimske teologer står det klart, at en islamisk stat kan etableres i mere end blot en form eller skabelon. Den kan blive etableret i et demokratisk kongedømme. Det vigtige er at etablere det grundlæggende fundament, der kræves, for at Sharia kan regere. Det er velkendt, at der findes standarder, der er accepteret af muslimske lærde til at organisere relationerne mellem regering og de regerede".

Spurgt ind til dette fortsatte Abdul Rauf: Nuværende regeringer er uretfærdige, og følger ikke islamiske love".

Han tilføjede:

"Nye love blev tilladt efter Muhammed´s død, så længe selvfølgelig at disse love ikke er i strid med Koranen eller Muhammed´s gerninger...så de skaber institutioner, der sikrer, at disse ikke er i konflikt med Sharia".

Med andre ord glem deling mellem kirke og stat. Abdul Rauf´s mål er påførelsen af Sharia lov - i hvert eneste land. Selv i demokratier.

Men denne indstilling er ikke noget nyt, for dem der har gidet være opmærksomme. Tilbage den 30 september 2001 blev Feisal Abdul Rauf interviewet i 60 Minutes af vært Ed Bradley. Deres verbale dialog fra denne CBS News transskription vider:

Bradley: Mener du - mener du - på nogen måde, at USA fortjente, det der skete?

Imam Abdul Rauf: Jeg vil ikke sige, at USA fortjente, det der skete, men USA´s politikker var medvirkende til det der skete.

Bradley: Så du siger altså, at vi var medvirkende?

Imam Abdul Rauf: Ja

Bradley: Hvordan?

Imam Feisal Abdul Rauf: Fordi vi har været medvirkende til meget - af mange uskyldige mistede liv i verden. Faktisk er Osama bin Laden i egentlig forstand lavet i USA.

Er det "anti-terroristen" fra artiklen i Daily News?

Feisal Abdul Rauf der talte i 60 Minutes er den samme Abdul Rauf der i de seneste par måneder helligede sig spredningen af Sharia lov på arabiske hjemmesider, og sagde det modsatte i Daily News. Han er den mand New York City´s myndigheder er ved at tillade at bygge en moske på Ground Zero.

Kilde: