Gravide får fjernet pigefostre

Medlem af nævnet speciallæge Birgit Petersson siger til DR, at tilladelserne primært gives til kvinder med anden etnisk baggrund end dansk, som øn...

Per T,

21/10/2012

Medlem af nævnet speciallæge Birgit Petersson siger til DR, at tilladelserne primært gives til kvinder med anden etnisk baggrund end dansk, som ønsker en dreng. De giver udtryk for, at de vil sikre familien et mandligt overhoved.

Sjovt nok kommer det som et chock for politikerne:

Formanden for Folketingets sundhedsudvalg, Flemming Møller Mortensen (S), siger til Ritzau, at det kommer bag på ham, at der gives den type tilladelser.

Og for at gøre farcen fuldkommen kom nyheden om "abortturisme" til Sverige ud i går UDEN antydning af at det var nydanskere.

http://jyllands-posten.dk/indland/article4880049.ece

Her insinueres ligefrem at det er de "velstillede" (højreorienterede?) der rejser til Sverige hvis fostret ikke har det rette køn:

- Den slags sager har været gennemgående igennem mange år efterhånden, lyder det fra speciallæge Birgit Petersson, som er medlem af Abortrådet.

- Den veluddannede del af befolkningen tager meget let til udlandet for at få lavet de her aborter, fordi det jo er tilgængeligt og let at komme til Sverige, og jeg tror ikke, at det kan stoppes,

Dejligt at vi får sandheden her i anden omgang.....