Godgørenhed virker det efter årtusinder med forsøg

Så blev vi tæppebombet i en kombination af underholdning, hjerteskærnde appeller, stærke billeder og promovering af egen godhed ved at virksomheden...

Ikke angivet Ikke angivet,

29/08/2011

Så blev vi tæppebombet i en kombination af underholdning, hjerteskærnde appeller, stærke billeder og promovering af egen godhed ved at virksomhedens navn, og bidragets størrelse blev nævnt på skærmen, lørdag aften på begge offentligt betalte TV-kanaler og endda samtidigt. Flot.

En fin bil var endog præmien til den heldige, der havde ladet sit hjerte løbe af med sig, og kunne blive ringet op.

Ingen tvivl om at vi skal hjælpe de stakkels mennesker der lider voldsom nød. Men hjælper det?

Her følger lidt uddrag af provokerende artikel om hvem vi hjælper med vor godgørenhed. Læs den fulde artikel her.

"Jøderne har gjort dette (givet fattgihjælp)siden udgangen af Egypten: en af de 613 Mizvot (eller bud) i Mosaisk Lov er at give til velgørenhed, dog har vi stadig den fattige og elendige blandt os. 
Kristne har gjort dette i mere end to tusind år, og vi har stadig den fattige og elendige blandt os.

Zakāt, en af de fem søjler i Islam, kræver at muslimer der er i stand til det årligt giver en del af deres velstand til den fattige og trængende, dog har vi stadig den fattige og trængende blandt os.

Moderne regeringer, virksomheder og private velgørenhedsorganisationer har givet "hjælp" til verdens fattige i snesvis af år, dog har vi stadig fattige og elendige hos os.

Hvis velgørenhed nu virkede da ville den fattige ikke være blandt os. Og alligevel i næsten hvert eneste land i verden er der flere fattige end nogensinde. I næsten to århundreder i US er procentdelen af fattige gået nedad for hvert årti, undtagen da vi begyndte det såkaldte Store Samfund. Efter næsten 5 årtier med målrettet hjælp til de fattige er der blot flere fattige og sultne børn i dag end i 1965.".......

I partilederdebatten, søndag aften blev nævnt fra rød side, at nu går tusinder af fattige i Danmark sultne i seng!!!!    Javel så.

Har velfærdsrettighederne så ikke hjulpet?

Kilde: