Gode råd til at finde en bolig i storbyerne

Sponsoreret indhold

180Graders Redaktion,

20. december 2021

Det kan være svært at få en bolig i storbyer som København, Odense, Aarhus og Aalborg. Særligt hvis det ikke bare skal være det første og bedste du kan finde. Hvert år står tusindvis af særligt unge mennesker og studerende med det problem, at de har svært ved at finde et sted at bo, nær disse storbyer. Her i artiklen giver vi tre gode tips og tricks til, hvordan du kan øge dine chancer for at finde en bolig i de danske storbyer. Er du mere specifikt på udkig efter en andelsbolig, kan du her læse, hvad du bør undgå, når du er på udkig efter en andelsbolig.

Søg ikke alene

Enkeltpersons lejligheder er en mangelvare i alle danske storbyer. Skal du have nogle af de bare lidt eftertragtede lejligheder, kræver det som regel at du har været skrevet op til dem i flere år, eller har mange tusinde til udbetaling. Ofte er det dog noget nemmere at finde en bolig sammen med andre. Det kan være en kæreste, ven eller veninde, men det kan også være nogen, som du overhoved ikke kender. Bofællesskaber er således for mange en god måde at finde et sted at bo i, hvor der på internettet findes mange forskellige sider, hvor både bofællesskaber og kollektiver søger nye beboere. Alene på Facebook findes der flere sider med det formål at parre folk med hinanden i bofællesskaber, og ofte kan det lade sig gøre at finde en bolig meget hurtigere på denne måde, end ved en normal søgning.

Vær ikke bange for yderområderne

Selvom det kan virke langt at skulle pendle +10 kilometer hver vej, når du skal i skole eller på arbejde, skal du huske på, at den offentlige transport er noget bedre i storbyerne end det sted som du måske kommer fra. I storbyerne går busser, tog og metro ret ofte det meste af døgnet, og det tager derfor sjældent særlig lang tid at komme fra A til B.

Brug dit netværk

Kender du nogle der i forvejen bor i den by som du er ved at flytte til, kan det være en god ide at dele din boligsøgning med dit netværk. Ofte er folk gerne villige til at hjælpe, og mange får da også tilbudt noget gennem en vens ven, som måske kender en der mangler en til at overtage en lejlighed, eller til at flytte ind i deres bofællesskab. Vær derfor ikke bange for at trække på dit netværk. Det er det du har dem til.