Go´dav mand - økseskaft

Der findes et gammel eventyr om en mand, der var flov over at være døv

Christian Melgaard,

30/08/2011

Der findes et gammel eventyr om en mand, der var flov over at være døv. Han skulle skære sig et skaft til et økseskaft, og mens han sidder oppe i et træ for at skære en gren af, ser han to unge mænd der nærme sig. Han vil ikke lade dem mærke, at han er døv, og derfor gætter han på at de vil spørge om, hvad han laver. De unge mænd kommer nærmere og siger:"Go'dav mand" og han svarer "til et økseskaft."  Derefter spørger de om de kan fri til hans døtre, men da man´den forestiller sig, at de spørger, om de kan låne hans heste, svarer han "Nej, for de er begge med føl."

 

Se den historie var engang morsom, og det var den bl.a. fordi den var grotesk og helt usandsynlig - den var eventyrlig. Idag er situationen en anden, for vi kan dagligt opleve tilsvarende groteske ordvekslinger i TV, når politikere interviewes eller diskuterer indbyrdes: Der spørges i øst og svares i vest.

Et af de seneste eksempel var Ole Sohn, der i TV-avisen den 24/8 blev spurgt 5-6 gange om samme ting, nemlig hvor meget boligudgiften ville stige fort en boligejer, når de midlertidige lempelser bortfaldt.Trods det gentagne spørgsmål kom der aldrig et svar - i stedet "besvarede" Ole Sohn en række (i situationen) helt uvedkommende "spørgsmål" - enten fordi han ikke havde opfattet spørgsmålet (næppe) eller fordi han ikke ønskede at svare (sandsynligt). Man kan genfinde det groteske forløb på DRTV´s hjemmeside.

Hvor længe skal vi finde os i uduelige og uvederhæftige politikere - og hvort længe skal vi for den sags skyld finde os i uduelige TV-værter med egne dagsordener?

Kilde: