Gnavpot eller Snehvide som statsminister?

LEDER: Det ser skidt ud med vælgernes tro på en Løkke-sejr i en kommende valgkamp, viser en meningsmåling

Ole Birk Olesen,

05/02/2010

LEDER: Det ser skidt ud med vælgernes tro på en Løkke-sejr i en kommende valgkamp, viser en meningsmåling. 68 procent tror ikke på det, og selv blandt Venstres vælgere er der kun en lille overvægt, der forventer, at Lars Løkke Rasmussen er statsminister efter næste valg. Er det p.g.a. "sagerne", altså dem om madpakker, overbetalte privathospitaler og indbyrdes uenighed i regeringen om bl.a. burkaer? Næppe. Anders Fogh Rasmussen havde også sine sager, men danskerne havde alligevel tillid til, at han ville vinde sine valg.

Mere sandsynligt er årsagen Lars Løkke Rasmussens person. En mand, der fremstår så mopset og fornærmet som ham, kan ingen tro på. Løkke ser ud som om, han tror, at hele verden er ude efter ham, og som om han er bange for, at han ikke kan stå imod. Han ligner et anskudt vildsvin, som er parat til at løbe med hjørnetænderne først ind i de omkringstående, hvis blot man prikker lidt til ham.

Hvad blev der af den joviale skabning, som pressen skrev om, før han blev statsminister? Faktisk har Lars Løkke Rasmussen altid været sådan, når han bliver lidt presset. Det kan både politiske med- og modspillere, ansatte som han har haft under sig og journalister fortælle om. Og nu har vælgerne tilsyneladende også gennemskuet det, og de kan ikke lide, hvad de ser.

En statsminister skal helst udstråle overskud - så føler vælgerne sig mere trygge ved ham. Eller hende, måske, for hvis der er noget, som Løkkes udfordrer, Helle Thorning-Schmidt, kan, så er det netop det. Hun har haft det mindst lige så hårdt som leder af oppositionen, som Lars Løkke Rasmussen har haft det som statsminister, men modsat ham har hun altid set ud som om, hun kunne tåle det. Ingen er rigtig i tvivl om, at Helle Thorning-Schmidt nok skal komme ud med skindet i behold, selvom verden går hende imod.

I mangel på væsentlige politiske forskelle på Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen, hvorfor skulle vælgerne så egentlig foretrække Gnavpot fremfor Snehvide?

Kilde: