Glædelig politik-fri jul!

LEDER: I dag, den 24

Ole Birk Olesen,

24/12/2009

LEDER: I dag, den 24. december, dyrker næsten alle danskere en politik-fri jul.

Mange mødes i kirken og tilbeder en Gud, som for de troende er mægtigere end oppositionen og regeringen lagt sammen.

De fleste af os samles i den lille eller den store familie, som for os betyder mere end noget politisk parti, og for hvem vi er villige til at trodse ethvert politisk dekret, hvis det skulle være nødvendigt.

Vi spiser mad, som vi har købt af folk, der hverken er vores herrer (som politikerne) eller vores undersåtter (som vi selv i forhold til politikerne), men vores ligeværdige.

Vi synger sange, som er blevet skrevet uden statsstøtte, og som er blevet holdt i live i op til flere hundrede år uden at stå i nogen kanon fra Kulturministeriet.

Vi giver hinanden gaver, fordi familie- og venskabsbånd binder os sammen, uden at noget centralstyre har besluttet, at det skal være sådan.

Nogle ting i livet - bl.a. julen - er heldigvis stadig så værdifulde for os danskere, at vi ikke vil lade politikerne blande sig i dem med alle deres love og regler.

Et fromt juleønske her fra må være, at vi danskere fremover vil betragte en større del af tilværelsen som så vigtig, at vi ikke vil lade herskerne på Christiansborg bestemme over den, men at vi i stedet vil kræve retten til at klare tingene selv.

180Grader.dk ønsker alle læsere og jeres kære en rigtig glædelig jul!

(Og ja, denne leder er en genbrugsleder. Den blev også bragt for to år siden. Men sådan er det med julen: det er same procedure as every year.)

Kilde: