Giv haven og indkørslen en overhaling

Efter en lang vinter kan både huset og haven let komme til at se meget kedelig ud. Måske har ukrudtet hobet sig op og malingen skaller af, eller måske trænger fliserne i indkørslen eller haven til en ordentlig rengøring. Der er mange ting du kan gøre for at få huset og omgivelserne til at stå skarpt igen, og det behøver hverken være dyrt eller besværligt. Læs videre for at få et par gode tips og tricks til hvordan du giver haven, huset og indkørslen en overhaling.
Sponsoreret indhold

180Graders Redaktion,

18. marts 2022

Fliserensning 

Der er ikke noget værre end et dårligt førstehåndsindtryk, og fliserne i indkørslen og foran hoveddøren er noget af det første besøgende vil lægge mærke til. Derfor er det et godt sted at starte, når du skal få huset og haven på højkant igen efter vinteren. En kold og våd vinter kan let føre både flisepest, mos og alger med sig, og det er ikke en ideel situation hvis du vil have at indkørslen eller terrassen står flot. Rensning af fliser giver et flot resultat, og ved at alliere dig med professionelle, der har det helt rigtige udstyr kan dine fliser blive så gode som nye på ingen tid. Så kan du fjerne snavs og få styr på udtrykket.

Fjern ukrudt og blade

Udover en fliserensning er der også et par ting du selv kan kaste dig ud i for at sørge for, at haven og indkørslen ser godt ud. Specielt i baghaven kan blade og grene let hobe sig op henover vinteren, og det er vigtigt at du husker at fjerne dem, så de ikke rådner og får haven til at se trist og død ud. Grib derfor riven og gå i gang med at fjerne nedfaldne blade, grene og andet skidt, både foran og bagved huset. Derudover er det også en god ide at fjerne ukrudt i bedene, mellem fliserne og på græsplænen, så det hele står rent og flot.

Plant nyt  

Til sidst kan du også overveje om der trænger til at blive plantet noget helt nyt. Det kan være buskene i indkørslen ser kedelige ud, eller at du gerne vil have planter i andre farver eller en anden stil. Så er det bare at gå i gang med skovlen. Du kan også plante nye træer i haven og endda, hvis du er klar på et større projekt, plante eller lægge nyt græs, hvis den gamle plæne ser træt ud. At plante nyt kan hurtigt ændre hele udtrykket og for alvor gøre haven og huset klar til det nye år.