Giv en ø

Mens hele verden holder vejret op til klimatopmødet lancerer Folkekirkens Nødhjælp Giv en ø som årets julegave

Ikke angivet Ikke angivet,

23/11/2009

Mens hele verden holder vejret op til klimatopmødet lancerer Folkekirkens Nødhjælp Giv en ø som årets julegave.

Den højaktuelle klimagave står øverst på gavelisten i årets julegavekampagne Giv en ged, der har i alt 22 gaver, som gavner blandt verdens fattigste.

”De, som vælger at give en ø som julegave, er med til at give en ”redningsplanke” til fattige øboere i Sydasien. Giv en ø betyder selvfølgelig ikke, at man giver en rigtig ø. Man giver konkret overlevelseshjælp til de fattige i Sydasien, der rammes af et stigende antal voldsomme oversvømmelser og orkaner. Og gaven er samtidig en hjælp til de fattige øboere, så de på sigt kan tilpasse sig konsekvenserne af klimaforandringer,” siger Henrik Stubkjær, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Giv en ø-gaven indeholder overlevelsesudstyr i form af blandt andet gummibåde og sammenklappelige huse og hjælp til de fattige øboere med at anlægge diger, vandingskanaler, kunstige damme, brønde og tilplantning med træer og mangrove.

Se videoindslag på http://kortlink.dk/75g6 om, hvordan Giv en ø er en redningsplanke for fattige i Sydasien.

Gaverne fra Giv en ged kan købes på http://www.givenged.dk.

I julen 2008 købte danskerne over 16.000 julegaver via Folkekirkens Nødhjælps Giv en ged. Geder, sække med ris, fodbolde, høns, skolebænke og biogasanlæg var blandt de gaver, som var mest populære blandt danske gavegivere.

Det er fjerde år i træk, at Giv en ged giver mulighed for at give julegaver, der gør nytte i verden. Se hvordan på: http://www.givenged.dk

Kilde: