Gevinst: 0 kr. Skat: 62,5 mio. kr.

Familien Grundtvig kan se frem til at betale 62,5 mio

Slettet Bruger,

10/10/2009

Familien Grundtvig kan se frem til at betale 62,5 mio. kr. i skat af aktieposter, som familien ikke har tjent på.

62,5 mio. kr. i skat. Det risikerer familien Grundtvig at betale, hvis deres aktieposter i en islandsk koncern stiger til den oprindelige anskaffelsespris. Det skriver epn.dk.

Årsagen er nye skatteregler, som Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti indførte med skattereformen.

"Et flertal i Folketinget har vedtaget en lov, som medfører indkomstbeskatning af indkomst, som ikke eksisterer. Folk tror ikke på mig, når jeg fortæller dem, at det er virkeligheden i Danmark. Men det er det," siger Lars Grundtvig til epn.dk, og fortsætter:

"Vi har planlagt at købe og udvikle danske virksomheder de kommende år ved at tilføre risikovillig kapital, som kan skabe vækst. Men effekten af skattereformen har fået os til at overveje fremtiden. Hvis man vil beskatte indtægter, som ikke eksisterer, hvilket i sig selv er ødelæggende, hvad bliver så det næste?"

Familien Grundtvig solgte for tre år siden en virksomhed til en islandsk koncern og købte en aktiepost i den nye koncern på 350 mio. kr. Den er siden faldet i værdi til 100 mio. kr.

Samtidig er familiens ejerandel faldet fra 18 pct. til 10,1 pct. Når ejerandelen falder til under 10 pct. i det næste års tid skifter aktieposten status fra datterselskabsaktier til porteføljeaktier.

De nye skatteregler betyder, at familien herefter skal betale skat ud fra værdien af aktieposten den dag, den skifter status, og ikke ud fra anskaffelsesprisen. Det vil betyde, at familien skal betale skat, hvis aktieposten stiger i værdi. Hvis værdien af aktieposten når helt op på 350 mio. kr. vil familien samlet have betalt 62,5 mio. kr. i skat af en ikkeeksisterende gevinst på 250 mio. kr.

[email protected]

Kilde: