Georgisk forsvarsminister ønsker mere EU-integration

Rusland har de senere år, indhegnet og sat pigtråd omkring Sydossetien, et område som ønsker selvstændighed fra Georgien

Ikke angivet Ikke angivet,

23/07/2015

Rusland har de senere år, indhegnet og sat pigtråd omkring Sydossetien, et område som ønsker selvstændighed fra Georgien.

Tilbage i 2008 gik russiske væbnede styrker ind i Georgien. Fredsbevarende kaldte de sig selv, eftersom man blandede sig i den Georgiske borgerkrig, hvor 2 regioner. Abkhasien og Sydossetien ønskede selvstændighed fra Georgien.

Heri støttede russiske tropper også de paramilitære sydossetiske styrker, der systematisk lavede  etnisk udrensing af georgier, ved at nedbrænde georgiernes huse.

Nu er Rusland dog gået skridtet videre. Man har på det seneste flyttet grænsen endnu et stykke ind i Georgien, for at få kontrol med en vigtig olieledning. Rusland afviser alle beskydninger.

Den georgiske forsvarsminister mener at den eneste måde, hvorpå Georgien kan opnå at blive herre i eget hus, er ved at opnå større integration med EU. Om det så dækker medlemsskab eller et tættere sammenarbejde fortæller artiklen ikke noget om.

Faktum er dog, at Ruslands aggression mod sine naboer fortsætter. Man spotter nærmest Sovjetunions koldkrigs strategi. De stater bag jerntæppet, der søgte væk fra sovjettiske værdier, fik Sovjetunions militærmagt at føle, som det var tilfældet med Tjekkeslovakiet og Ungarn. Dem som ikke spiller efter Kremls fløjte, får det samme i vores tid.