Gennemgå finansloven

Dette svar fra dadk, fik mig til at tænke på et af mine gamle forslag

_slettet_bruger_6416 Ikke angivet,

26. juni 2012

Dette svar fra dadk, fik mig til at tænke på et af mine gamle forslag. Finansloven er til forhandling, hvert år men reelt set er det en brøkdel af de offentlige finanser der reelt blive forhandlet. Der er mange eksempler på at noget per automatik kører videre uden at der bliver ræsonneret over om der stadig er et behov. (Jeg tænker her bl.a. på KVINFO)

Hvorfor laver man ikke en arbejdsgruppe med repræsentanter fra alle partier, der gennemgår hele finansloven fra A-Å og kigger på de udgifter der automatisk kører videre. Såfremt der er bare ét parti, der ikke kan se grunden til at en post er tilstede eller ikke forstår at posten er så stor, skal man grave dybere og spørge de modtagere der er af de penge, hvad de bliver brugt til og om man kan gøre noget for at spare penge på dette punkt.

Det er et langsommeligt arbejde, som vil tage mange år og som faktisk aldrig vil blive færdigt, men når man er kommet til Å starter man forfra ved A og gennemgår igen. Jeg er sikker og overbevist om at der er mange penge at finde ved dette. Penge som skatteborgerne kan få igen via sænkning af skatter og afgifter.

Jeg tror selvfølgelig ikke på at dette nogensinde bliver gennemført, da det ikke har nogen umiddelbar sexappeal til vælgerne eller er noget som der færdiggøres i en valgperiode, men det kan jo være at der er nogle politikere, der med tiden kan se at det ikke er smart at have ting, der per automatik kører videre uden at nogen stiller spørgsmåltegn ved det.