Gaza: Journalister dækker over terrorister

Lørdag kunne Politiken bringe overskriften "Israelske angreb ramte medier fra hele verden"

Ikke angivet Ikke angivet,

19/11/2012

Lørdag kunne Politiken bringe overskriften "Israelske angreb ramte medier fra hele verden". Det var grumme sager. Med Journalister uden grænser (JUG) som kilde kunne avisen berette, at Israel havde angrebet sl-Shourouk-bygningen med to missiler. Bygningen var ifølge JUG kendt som "journalisternes bygning" blandt de lokale, og under angrebet blev tre journalister fra terrorgruppen Hamas´ tv-kanal såret. Det, sammen med et andet angreb, fik JUG til at fare i flint og udsende følgende erklæring:

Disse angreb går ud på at skade den frie udveksling af informationer. Vi  minder de israelske myndigheder om, at ifølge humanitær lov har nyhedsmedier  samme beskyttelse som civile og kan ikke regnes for at være militære mål ..... End ikke, hvis de medier, der bliver ramt, støtter Hamas, kan man legitimere  disse angreb. Vi opfordrer til en transparent undersøgelse af forholdene for  disse luftangreb. Angreb på civile mål er krigsforbrydelser og en seriøs  forbrydelse mod Genevekonventionen. De ansvarlige må findes

Hvad hverken Politiken eller Journalister Uden Grænser åbenbart syntes var værd at nævne var, at "journalisternes bygning" fungerede som skjulested for topfolk i terrorgruppen Islamisk Jihad. De havde deres egen hyggelige hule på 1.-salen, hvor følgende top-terrorister gemte sig:

1) Baha Abu al-Ata, kommandant for Islamisk Jihads Gaza By-brigade

2) Tyseer Abu al-Ata, højtstående medlem af Islamisk Jihad med ansvar for operationerne mod Israel

3) Ramez Harb, propagandachef for Islamisk Jihads væbnede gren, Saraya al-Quds (Jerusalem-Brigaderne)

4) Halil Batini, nøglefigur i Islamisk Jihads affyring af langtrækkende raketter, og ansvarlig for intern sikkerhed i organisationen.

Da terroristerne gemte sig på 1.-salen var det selvfølgelig også den, de to israelske missiler fløj ind i. For ikke at ramme uskyldige havde Israel allerede dagen før bedt udenlandske journalister om at fjerne sig fra bygningen. Måske derfor var det også kun nummer 3 på listen af terrorister, der blev dræbt under angrebet.

Verden venter stadig på, at Journalister Uden Grænser fordømmer Islamisk Jihads anvendelse af journalister som menneskelige skjolde. Og verden kommer nok til at vente forgæves.

Et PS omkring advarslen til de udenlandske journalister: En ting meget få mennesker ved er, at Israel gerne ringer og advarer folk mod, at den bygning de er i vil blive bombet, hvis der er tale om en generelt civil bygning. Der sendes også SMS´er, og ofte anvendes taktikken med at "banke på taget" med en lille raket uden sprængstof først, så folk har tid til at komme ud af huset før det bliver bombet for alvor.

Andre gange sendes en tilsvarende lille raket ned i gaden udenfor huset, så selv dem der i første omgang har besluttet sig for at blive martyrer kan nå at ombestemme sig. Det gør de ikke altid.

Kilde: