Gældfærd

LEDER: Mærsk-chef Nils Smedegaard Andersen siger nu, hvad klartskuende borgerlige danskere i forvejen ved, men hvad landets på papiret borgerlige r...

Ole Birk Olesen,

26/08/2011

LEDER: Mærsk-chef Nils Smedegaard Andersen siger nu, hvad klartskuende borgerlige danskere i forvejen ved, men hvad landets på papiret borgerlige regering i uskøn forening med S-SF-oppositionen forsøger at bilde danskerne ind, at de ikke bør vide: Økonomisk fremgang kommer ikke ud af, at regeringen - uanset farve - efter valget bruger nogle penge her og nu, som den ellers først havde planlagt at bruge nogle år ude i fremtiden. En boligpakke, der i et par år dispenserer for opkrævning af ejendomsværdiskat, grundskyld og tingslysningsafgift, batter heller ikke noget i denne sammenhæng, selvom lavere skat - også midlertidigt - altid er kærkomment af moralske grunde.

Lavvæksten i Danmark kræver reformer med substans. Som opsummeret af Nils Smedegaard Andersen:

"Det løser man ikke med vækstpakker. Det løser man ved at reducere de offentlige udgifter og sænke skatterne, ellers har Danmark ikke nogen fremtid."

Vi tænker så godt om Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, at vi faktisk tror, at han også ved det, men alligevel blabrer han løs med virkelighedsfjernt nonsens:

"Vi kan ikke finansiere velfærd med gæld, men vi har finansieret vores vækstplan helt konkret. Der er dækning for hver eneste udgift."

Der er 85 mia. kr. i underskud på den finanslov for 2012, som regeringen netop har fremlagt, og underskuddet er større p.g.a. den såkaldte "vækstpakke", som indeholder de fremrykkede offentlige udgifter og boligkøbsrabatterne. Det står ikke til diskussion, det er de skinbarlige fakta.

Regeringen har ikke haft dækning for sine udgifter de seneste tre år. Underskuddet var på 47 mia. kr. i 2009, 48 mia. kr. i 2010, 68 mia. kr. i 2011 - og så altså lige 85 mia. kr. oven i i 2012. Ialt for 248 mia. kr. gæld stiftet på fire år af en regering, der siger, at vi "ikke kan finansiere velfærd med gæld", men som alligevel gør det i stor stil.

På moderne dansk: Gældfærd.

Kilde: