Gå selv ned i løn Bent Hansen

Danske Regioners formand, Bent Hansen (S) vil nu have nedsat lægers og sygeplejerskers lønninger på privathospitalerne eller have sænket de takster...

Villy O. Christensen,

08/01/2011

Danske Regioners formand, Bent Hansen (S) vil nu have nedsat lægers og sygeplejerskers lønninger på privathospitalerne eller have sænket de takster for behandling han selv har aftalt med de private virksomheder, skriver Berlingske d. 4. januar.

Privathospitaler er netop private virksomheder, hvor Bent Hansen skal blande sig uden om de lønninger, der udbetales til de ansatte. Med hensyn til afregningstaksterne er det sådan, at privathospitaler kun modtager 80 procent af den takst som de offentlige sygehuse får for samme behandling. I forbindelse med udbudsrunderne er afregningen endnu lavere på visse behandlinger – det er de private virksomheders eget valg at gå længere ned i pris.

Det vil i denne sammenhæng klæde Bent Hansen selv at gå ned i løn. Jf. en opgørelse lavet af Ekstra Bladet  i 2009 modtog Bent Hansen 1,584 mio. årligt i løn og vederlag (det er sikkert ikke blevet mindre siden da). Lad ham gå ned på 80 procent som privathospitalerne gjorde på behandlingstakster. Det vil give en besparelse på 316.800 til mere sundhed.

Kilde: