Frilandsmuseum Danmark - men vi får stoppet inderne

LEDER: De Radikale og Dansk Folkeparti vil nu have regeringen til at stoppe indiske it-specialister ved grænsen, fordi de ikke kræver samme løn so...

Ole Birk Olesen,

05/03/2010

LEDER: De Radikale og Dansk Folkeparti vil nu have regeringen til at stoppe indiske it-specialister ved grænsen, fordi de ikke kræver samme løn som de danske af slagsen. Men hvis inderne skulle have samme løn, hvorfor skulle virksomhederne så have besværet med at finde dem i Indien? Så ville det da være nemmere bare at tage danskere.

Virkeligheden er denne: I Indien findes der dygtige og relativt billige it-specialister. Dem vil virksomhederne gerne have til at arbejde for sig. Virksomhederne har nu to muligheder - de kan enten invitere inderne herop, eller de kan flytte arbejdet derned. Forbyder man det første, så vil en del virksomheder vælge det sidste i stedet. Og hvem er det bedre for?

Det giver ikke et job til danskere, at inderne arbejder for de danske virksomheder i Indien, fremfor at de kommer her til Danmark. Det giver heller ikke flere indtægter til statskassen. Så hvad er pointen?

Globaliseringen er kommet for at blive, også selvom de Radikale og Dansk Folkeparti måtte foretrække at lukke øjnene for det. Produktionen flytter derhen, hvor omkostningerne er de mindste. Indien, Kina, Ukraine, Tjekkiet, Polen ... Det ene land kan være lige så godt som det andet, for forbrugerne er ligeglade med, hvor deres varer produceres, når blot pris og kvalitet er i orden.

Imens kan vi herhjemme holde stædigt fast i "danske" løn- og arbejdsvilkår - og til sidst kan vi så udråbe store dele af vort land til verdens største frilandsmuseum. Hvilken sejr!

Kilde: