Friheden ved ikke at være politiker

Som politiker skal man altid vare sin mund

Lennart Ikke angivet,

24/02/2010

Som politiker skal man altid vare sin mund. Der er altid en masse interesser, der skal afstemmes, inden man udtaler sig. Man kan aldrig tale frit fra leveren - med mindre man ikke har noget af betydning på hjerte.

Vigtige ting kan politikere ikke tale ærligt om. I den forstand taler alle politikere med uld i mund. Det er ikke tilfældigt, at man taler om politisk korrekthed, for grænserne for, hvad politikere kan sige, er ret snævre.

Hvad, der for os herude i virkeligheden er åbenlyse sandheder, er for politikerne på borgen minefelter, man bare skal bevæge sig i en stor cirkel uden om.

Derfor kan politikere ikke tage fat om vigtige emner. De kan kun operere inden for nogle mere eller mindre fastlagte rammer.

For eksempel ville en politiker aldrig kunne sige: "Ligestilling er noget fis!" eller "Folk på overførselsindkomster bør ikke kunne stemme til Folketingsvalg!"

Det er derfor blandt folkestemmerne, man hører de interessante betragtninger, og det er der, man finder sandheden og de dybe indsigter. De er os, der baner vejen for mere frimodige politikere i fremtiden.

Kilde: