Friheden til at vœlge toilet med stort skyl

Jeffrey Tucker synes i denne kommentar at have haft et enormt behov for at få lette trykket

Martin Rytter,

06/01/2010

Jeffrey Tucker synes i denne kommentar at have haft et enormt behov for at få lette trykket. Temaet er statslig intervention i markedet for toiletter, og der bliver ikke lagt fingre imellem. Der er måske ikke tale om den største udfordring den frie verden har mødt, men det er trods alt en udfordring ... og så er det god underholdning.

Sagen er i al sin enkelthed den, at den amerikanske konkres i 1992 vedtog en lov, der blandt meget andet forbyder salg af toiletter med en skyllekapacitet på mere end 1,6 gallons. Denne forvridning af markedet har ifølge forfatteren haft en lang rœkke uforudsete og yderst ubehagelige konsekvenser som ikke lader sig opsummere i denne korte introduktion. Men det er grumt ... så grumt at Jeffrey Tucker dramatisk må opsummere:

"Resultatet er et samfund fyldt med dårligt fungerede toiletter og et liv med tilpasning til allestedsnœrvœrende menneskeafføring, på blot 15 år."

Min research har ikke afsløret om lignende lovgivning eksisterer i vores vidunderlige land. Men den interesserede kan starte på retsinfo.dk hvor 390 gœldende eller historiske dokumenter indeholder nøgleordet "toilet".

Jeg har dog bemœrket at nyere danske toiletter lader brugeren, eller den der kommer efter, vœlge mellem stort og lille skyl. Er denne frit-valgs ordning et udtryk for vores borgerlige regerings mere liberale tilgang til løsning af vore fœlles miljøproblemer?