Fri Debat: Politiken - en avis du ikke kan nå

Mit seneste indlæg på FriDebat

Ikke angivet Ikke angivet,

07/07/2010

Mit seneste indlæg på FriDebat.nu indledes med et referat og en YouTube-video fra Monty Pythons klassiske sketch "The Argument Clinic", og så fortsætter det med noget lidt mere ytringsfriheds-nært:


Der er gået knap fem år siden Jyllands-Posten offentliggjorde deres tegninger af Muhammed. Noget nær øjeblikkeligt erkendte jeg at sagen er ekstremt banal og fuldstændigt blottet for nuancer. I hold this truth to be self-evident: Der er ikke noget galt med at tegne en mand som har været død i 1.400 år.

Men når man nu anser en sandhed for at være selvindlysende, så kan det være svært at holde en diskussion kørende i 5 år.

Cue Politiken

Politikens Anne Bech-Danielsen har interviewet Kurt Westergaard, og det er blevet en læseværdig oplevelse.

Den læseværdige oplevelse kan du selv opsøge ved at klikke på linket. I dette indlæg koncentrerer jeg mig nemlig om det idioti, som Anne Bech-Danielsen formår at væve ind i interviewet.

Hvad koster en Kurt Westergaard det danske samfund?

Anne Bech-Danielsen kan selvfølgelig ikke dy sig for at stille Kurt Westergaard overstående spørgsmål i forbindelse med en redegørelse for PET’s omfattende og omkostningstunge indsats for at beskytte vores forfulgte medborger. Et spørgsmål som hviler på et præmis om at Kurt Westergaard på nogen måde kan tænkes at være medansvarlig for disse udgifter.

Hvad koster en Kurt Westergaard det danske samfund? En Kurt Westergaard koster det danske samfund 0 kroner. Islamiske terrorister, somaliske øksemorder-wannabes og imperialistiske mullaher koster derimod samfundet dyrt, men det er faktisk en helt anden historie.

For det synspunkt har Kurt Westergaard og mange andre betalt – nogle med deres liv, han selv med tryghed og frihed.

Pop Quiz:

Er det synspunkt Anne Bech-Danielsen henviser til den islamiske imperialisme, som prøver at påtvinge den ikke-islamiske verden en islamisk standard for ytringsfrihed?

…eller: Er det synspunkt, som iflg. Anne Bech-Danielsen kræver kontant afregning i liv, tryghed og frihed, den overbevisning, som Kurt Westergaard redegør for her:

Jeg vil sige, at man ikke skal gå baglæns. Man skal ikke overgive sig. Man skal ikke undskylde noget. Det vil være forkert, og jeg synes jo, man har al mulig moralsk dækning til at fastholde sit synspunkt.

Hvis du ikke kan gætte svaret, så er jeg misundelig på dig.

Konklusion:

Når Anne Bech-Danielsen gør Kurt Westergaards holdninger ansvarlig for tabet af frihed og menneskeliv...

Når Anne Bech-Danielsen gør korte kjoler ansvarlig for voldtægt...

Når Anne Bech-Danielsen gør bøsser ansvarlig for gay-bashing...

Ja, så reducerer hun mig til John Cleese fra The Argument Clinic:

No, it isn't.

No, it isn't.

No, it isn't.

Det er alt jeg kan svinge mig op til. Jeg beklager, og håber at jeg kan gøre det bedre næste gang...