Frank Jensens ansættelsespolitik.

Jeg kender ikke Københavns Kommunes retningslinie vedrørende stillingsbesættelser

Lars Helleskov Engelbrektsen,

20/01/2010

Jeg kender ikke Københavns Kommunes retningslinie vedrørende stillingsbesættelser. Men landets største kommune har helt sikkert formuleret sådanne. Jeg kan dog trøste mig med at Overborgmester Frank Jensen heller ikke kender noget til sådanne retningslinier.

Folketingets ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen har bedt Københavns Kommune om en redegørelse. Det sker efter at der er rejst mistanke om, at den nye overborgmester Frank Jensen (S) uden om de normale kanaler har ansat flere medarbejdere fra sin valgkampagne i embedsmandsstillinger.

Alle kommuner er forpligtet til at slå stillinger op. Men i den konkrete sag er Københavns Kommune blevet beskyldt for, at fem ledige stillinger i Frank Jensens personlige stab kun blev lagt på kommunens hjemmeside i nogle få dage.

Det gælder blandt andre hans nye Sekretariatschef, der tog orlov fra sin stilling som Kontorchef i kommunen for at hjælpe Frank Jensen. Desuden har overborgmesteren hyret sin presserådgiver og to andre ansatte med nære bånd til Socialdemokraterne.

Københavns Kommune har i et notat forklaret, at opslagene lever fuldt op til kommunens procedurer og var tilrettelagt, så stillingerne skulle besættes hurtigt. I alt skal der have været 30 ansøgere til de omdiskuterede jobs, men kommunen erkender, at kun de senere ansatte faktisk blev indkaldt til samtale.

Folketingets ombudsmand har ingen sanktionsmuligheder, men kan udtale kritik.

Jeg forstår jo ikke hvad der er galt med det embedsværk han har. Mange af dem er jo i sin tid ansat eller rettere politisk udnævnt af Agent Jensens forgænger, den magtfuldkomme Ritt Bjerregaard. Socialdemokraterne har en herlig omgang med andres penge, som er lette og fristende at bruge, til at forsøde livet for sig selv. I dette tilfælde finde sammen med rygklappere. Det har den umiddelbare fordel, at man som øverste politisk- og administrative ansvarlige ikke bliver modsagt. Med tiden mister man uden modsigelser og intellektuel modstand, dømmekraften. Det er sket for anden borgmester engang. Oppe i Farum.

Kilde: