Frank Jensen Versus Helle Thorning: Frank Jensen vandt – i sidste ende.

Under formandsopgøret for 5 år siden sang Helle Thorning-Schmidt med på ”Internationale”, en sang enhver fuld socialdemokrat kan synge højlydt, og ...

Lars Helleskov Engelbrektsen,

13/04/2010

Under formandsopgøret for 5 år siden sang Helle Thorning-Schmidt med på ”Internationale”, en sang enhver fuld socialdemokrat kan synge højlydt, og kan helt udenad. Bare ikke Helle Thorning-Schmidt. Hun måtte skele til et print, hun havde af sangen.

Frank Jensen tabte formandsopgøret, men vandt alligevel i sidste ende. Han blev Overborgmester og ansatte sine egne folk og kan støtte sig op af en informations- og kommunikationsstab, som kan matche de største landsdækkende dagblade, i antal. Hvad de laver må guderne vide. Næppe kritisk opsøgende journalistik. Måske snarere politisk propaganda.

Nu har Frank Jensen udtalt, at han er tilfreds med at han tabte formandsopgøret til Helle Thorning-Schmidt.

Det er fuldt forståeligt. Frank Jensen tilhørte den mørkerøde del af Socialdemokratiet og Helle Thorning-Schmidt den lyserøde. Under formandsopgøret var det tydeligt, at Frank Jensen ville orientere sig mod SF og Helle Thorning mod de radikale. Faktum er, at Helle Thorning-Schmidt har opbygget et tæt samarbejde med SF.

Helle Thorning-Schmidt fejrede også valgnederlaget ved seneste folketingsvalg. Hun fejrede nederlaget som en sejr, til trods for at vælgeropbakningen til socialdemokratiet er den laveste siden 2. verdenskrig. Det ville Frank Jensen som beskeden nordjyde næppe havde gjort. Heller ikke selvom hans drøm var at blive statsminister i et land der fejrer nederlag og priser egen lidenhed.

Kilde: