Forsvaret har rod i budgettet

Forsvaret havde sidste år et massivt overforbrug på 10 mio

Slettet Bruger,

05/10/2009

Forsvaret havde sidste år et massivt overforbrug på 10 mio. kr. på middage, sprut og andet repræsentation.

Forsvarschefen er netop gået af som følge af sagen om bogen om jægerkorpset, men han er ikke den eneste i organisationen, som har problemer. Forsvarets stabschef, Bjørn Bisserup, skal nemlig nu forsøge at forklare, hvorfor cheferne i Forsvaret gennem flere år har haft et voldsomt overforbrug af repræsentationskontoen. Det skriver Ekstra Bladet

Alene sidste år brugte cheferne 24 mio. kr. på repræsentation, selvom der kun var tilsidesat 14 mio. kr. Men også i 2005, 2006 og 2007 er budgetterne blevet overskredet.

"Det vidner om, at cheferne i forsvaret er ligeglade. Det sender jo et underligt signal, når de i sommer beder om en ekstrabevilling på hundreder af millioner kroner, fordi de mangler livsvigtig ammunition, og samtidig overskrider de repræsentationskontoen med 10 millioner," siger forsvarsforsker Peter Viggo Jakobsen fra Københavns Universitet til Ekstra Blandet, og fortsætter:

"Jeg er ikke overrasket. Der kommer gang på gang eksempler frem på chefer, som bruger alt for mange penge. I forsvaret får det ingen konsekvenser for dem."

[email protected]

Kilde: